Fiul actualului rector UMF, printre candidaţii pe posturile de asistent din această toamnă

vineri, 04 martie 2016, 02:55
7 MIN
 Fiul actualului rector UMF, printre candidaţii pe posturile de asistent din această toamnă

„Ziarul de Iaşi“ prezintă în continuare, pentru a transparentiza procesul în legătură cu înscrierea pe posturile didactice de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi, lista completă a candidaţilor pentru posturile de asistent, numele acestora, stadiul actual al pregătirii doctorale şi coordonatorul care şi-a preluat răspunderea să le supervizeze lucrarea. 

 Menţionăm că la Medicină Generală concurenţa a existat pe un singur post, unde au fost patru candidaţi. La restul de 25, cu excepţia unui post, nu s-a înscris decât un singur candidat, însă rezultatele concursurilor şi ale probelor date de aceştia nu au fost făcute publice pe site-ul UMF. Rezultatele finale ale acestor concursuri urmează să fie validate între 10 şi 11 martie, în Consiliul Facultăţii şi în Senat. 

Mai jos este lista în ordine alfabetică.

Facultatea de Medicină

1. Florina Rusu Andrieşi – asistent semiologie chirurgicală – poziţia 69

Aceasta este înscrisă la doctorat din anul 2014, avându-l drept coordonator pe prof. dr. Cristian Lupaşcu, şeful Secţiei clinice Chirurgie Generală II de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ din Iaşi.

2. Anca Berescu – asistent obstetrică-ginecologie – poziţia 44

Aceasta este înscrisă la doctorat din anul 2014, avându-l drept coordonator pe prof.dr. Mircea Onofriescu, fostul director al Maternităţii „Cuza-Vodă“.

3. Ştefana Bîlha – asistent medicină internă nefrologie – poziţia 28

Aceasta este înscrisă la doctorat din anul 2014, avându-l drept coordonator pe prof.dr. Dumitru Brănişteanu, medic endocrinolog. Numele Ştefanei Bîlha înainte de căsătorie a fost Ştefana Brănişteanu.

4. Corina Butnariu – asistent ORL – poziţia 12 

Aceasta a luat titlul de doctor în 2007 cu teza intitulată „Tratamentul hipoacuziei neurosenzoriale“.

5. Diana Georgiana Butură – asistent hematologie – poziţia 7

Aceasta este înscrisă la doctorat din anul 2015, avându-l drept coordonator pe prof.dr. Walther Bild, cadru didactic al UMF Iaşi.

6. Anca Cardoneanu – asistent reumatologie – poziţie 8

Aceasta este înscrisă la doctorat din anul 2013, având-o drept coordonator pe prof.dr. Cristina Prelipcean-Cijevschi, medic primar gastroenterolog la Spitalul de Urgenţe „Sfântul Spiridon“ din Iaşi.

7. Ionuţ Cazan – asistent chirurgie vasculară – poziţia 12

Acesta este înscris la doctorat din anul 2014, avându-l drept coordonator pe prof.dr. Marcel Costuleanu, fost director medical la Institutul de Psihiatrie Socola.

8. Corina Paraschiva Ciobanu – asistent biochimie – poziţia 17

Aceasta este înscrisă la doctorat din anul 2014 la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi, la Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului, Domeniul Inginerie Organică, Biochimică şi Alimentară.

9. Bogdan Ciuntu – asistent semiologie chirurgicală – poziţia 51

Acesta este înscris la doctorat din anul 2014, având-o drept coordonatoare pe prof.dr. Doina Azoicăi, fost decan al Facultăţii de Medicină Generală şi actual membru în Senatul UMF Iaşi.

10. Ana Caterina Cristofor – asistent psihiatrie – poziţia 14

Aceasta este înscrisă la doctorat din anul 2012, având-o drept coordonatoare pe prof.dr. Cătălina Elena Lupuşoru, predă farmacologie la UMF, fost cercetător la Filiala Iaşi a Institutului Cantacuzino.

11. Irina Croitoru – asistent limbi moderne – poziţia 13

Dată fiind natura postului, aceasta a luat doctoratul în Filologie, susţinut pe 10 decembrie 2014, cu lucrarea „Numele de populaţii vechi germanice în istoriografia română“, sub îndrumarea prof.dr. Constantin Frâncu.

12. Lisandra Damian – asistent farmacologie – poziţia 17

Aceasta este înscrisă la doctorat din anul 2013, având-o drept coordonatoare pe prof.dr. Cătălina Elena Lupuşoru, predă farmacologie la UMF, fost cercetător la Filiala Iaşi a Institutului Cantacuzino.

13. Ramona Cristina Diaconu – asistent fiziologie – poziţia 23

Aceasta este înscrisă la doctorat din anul 2013, având-o drept coordonatoare pe prof.dr. Evelina Moraru, medic primar pediatru, şef Secţia Pediatrie II la Spitalul „Sfânta Maria“ din Iaşi.

14. Elena Grigorescu – asistent diabet – poziţia 16

Aceasta este înscrisă la doctorat din 2015, avându-l drept coordonator pe prof.dr. Laurenţiu Şorodoc, medic primar medicină internă, şef Secţia clinică Medicină Internă II de la Spitalul de Urgenţe „Sfântul Spiridon“ din Iaşi. Înainte de căsătorie, numele acesteia era Elena Dediu.

15. Roxana Daniela Matasariu – asistent obstetrică-ginecologie – poziţia 44

Aceasta este înscrisă la doctorat din 2013, avându-o drept coordonatoare pe prof.dr. Carmen Vulpoi, medic primar endocrinolog la Spitalul de Urgenţe „Sfântul Spiridon“.

16. Mădălina Mocanu – asistent fiziopatologie – poziţia 12

Aceasta este înscrisă la doctorat din 2012, având-o drept coordonatoare pe prof.dr. Magda Bădescu, coordonator disciplinei de Fiziopatologie la UMF Iaşi.

17. Ioana Păvăleanu – asistent obstetrică-ginecologie – poziţia 44

Aceasta este înscrisă la doctorat din 2014, având-o drept coordonatoare pe prof.dr. Cornelia Amălinei, medic primar Medicină Internă.

18. Elena Claudiu Pleşca – asistent boli infecţioase – poziţia 17

Aceasta este înscrisă la doctorat din 2013, având-o drept coordonatoare specificată în documentele din 2013 pe prof.dr. Carmen Dorobăţ. Dat fiind faptul că aceasta şi-a dat demisia de la universitate, doctoratul a fost preluat de către un alt profesor din acelaşi domeniu de activitate.

19. Victor Rugină – asistent asistent obstetrică poziţia 44

Acesta a luat titlul de doctor în 2012 cu teza intitulată „Unele procedee utilizate în diagnosticul şi tratamentul patologiei mamare“, fiind coordonat de prof.dr. Florentina Zenovia Pricop.

20. Daniela Carmen Rusu – asistent ORL poziţia 11

Aceasta a luat titlul de doctor în 2005 cu teza intitulată „Optimizarea metodelor de diagnostic şi tratament în tumorile maligne de hipofaringe“.

21. Paul Salahoru – asistent anatomie poziţia 41

Acesta este înscris la doctorat din anul 2015, având-o drept coordonatoare pe prof. dr. Cătălina Elena Lupuşoru, predă farmacologie la UMF, fost cercetător la Filiala Iaşi a Institutului Cantacuzino.

22. Dragoş Viorel Scripcariu – asistent semiologie chirurgicală poziţia 50

Acesta este înscris la doctorat din anul 2014, avându-l drept coordonator pe prof.dr. Cristian Lupaşcu, şeful Secţiei clinice Chirurgie Generală II de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ din Iaşi. Este fiul actualului rector, prof.dr. Viorel Scripcariu.

23. Cristina Ciobanu Strobescu – asistent chirurgie vasculară poziţia 13

Aceasta este înscrisă la doctorat din anul 2015, avându-l drept coordonator pe prof.dr. Cristian Lupaşcu, şeful Secţiei clinice Chirurgie Generală II de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ din Iaşi.

24. Andrei Timofte – asistent histologie – poziţia 17

Acesta este înscris la doctorat din anul 2015, având-o drept coordonatoare pe prof.dr. Irina-Draga Căruntu, fost prorector al UMF Iaşi.

25. Ana Maria Trofin – asistent semiologie chirurgicală – poziţia 54 

Aceasta este înscrisă la doctorat din anul 2014, având-o drept coordonatoare pe prof.dr. Anca Trifan, medic primar gastroenterolog, şefa Secţiei clinice Gastroenterologie II de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ din Iaşi.

26. Ionuţ Tudorancea – asistent medicină internă – poziţia 31 

Acesta este înscris la doctorat din anul 2013, avându-l drept coordonator pe prof.dr. Dragoş Pieptu, fost rector interimar al UMF Iaşi.

27. Ilinca Untu – asistent psihiatrie – poziţia 15

Aceasta este înscrisă la doctorat din anul 2013, având-o drept coordonatoare pe prof.dr. Roxana Chiriţă, director medical la Institutul de Psihiatrie Socola.

Facultatea de Medicină Dentară

28. Maria Dumitrela Ciur – asistent ortodonţie – poziţia 12

Aceasta este înscrisă la doctorat din anul 2012, nu există informaţii pe site-ul universităţii cu privire la coordonatorul de doctorat.

29. Ana Nemţoi – asistent ortodonţie – poziţia 12

Aceasta a luat titlul de doctor în 2015 cu teza intitulată „Aportul imagisticii tridimensionale în diagnosticul şi managementul despicăturilor labiomaxilo-palatine“.

30. Laura Elena Vasilică Gavrilă – pedodonţie – poziţia 12

Aceasta a luat titlul de doctor în 2015, sub îndrumarea prof.dr. Adam Maxim.

31. Cornelia Alexandra Oanţă – parodontologie – poziţia 12

Aceasta este înscrisă la doctorat din anul 2015, având-o drept coordonatoare pe prof.dr. Silvia Mârţu.

32. Radu Eduard Cernei – ortodonţie – poziţia 13 

Acesta este înscris la doctorat din anul 2014, avându-l drept coordonator pe prof.dr. Adam Maxim.

33. Ovidiu Nicolaiciuc – tehnologia protezelor – poziţia 17

Acesta este înscris la doctorat din anul 2013, având-o drept coordonatoare pe prof.dr. Silvia Mârtu.

34. Bogdan Minea – biochimie – poziţia 4

Acesta a luat titlul de doctor în 2015, la Institutul de Chimie Macromoleculară „Petru Poni“ din Iaşi, cu teza intitulată „Sinteza şi evaluarea in vitro/in vivo a unor conjugate cu acţiune antifungică“.

35. Dana Baciu – prevenţie oro-dentară – poziţia 8

Aceasta a luat titlul de doctor în 2013, cu teza „Promovarea sănătăţii orale în România. Strategii şi exigenţe la standard european“. 

Comentarii