Fosta-i lele, când ai fost!

miercuri, 26 iulie 2017, 01:43
3 MIN
 Fosta-i lele, când ai fost!

 

FCSB – Viktoria Plzen 2-2 (1-1), în turul III preliminar al Ligii Campionilor

 
 
FCSB: Niţă – Enache, Bălaşa, Larie, Momcilovic– Pintilii, Morais  – Teixeira, Budescu (’65 – Achim), Tănase (’46 – William) – Alibec (’69 – Gnohéré). Antrenor: Nicolae Dică.
Plzen: Bolek– Limbersky, Reznik, Hajek, Havel – Zivulic, Hrosovsky – Petrzela (’69 – Zeman), Kolar (’84 – Reznicek), Kopic – Krmencik (’67 – Bakos). Antrenor: Pavel Vrba.
Arbitru: Aliar Aghaev (Azerbaidjan).
Cartonaşe galbene: Pintilii, Alibec, Gnohéré / Petrzela, Hajek, Krmencik, Havel, Kopic
0-1, min. 23: gafă colectivă a apărării bucureştene, Krmencik reia cu uşurinţă de lângă Larie, dintr-o pasă trimisă de Kolar.
1-1, min. 37: Budescu înscrie dintr-o lovitură liberă de la 18 metri.
1-2, min. 53: Kolar şutează în diagonală, Niţă a respins până la Kopic care a finalizat simplu.
2-2, min. 61: Teixeira reia cu capul din plonjon, dintr-o centrare deviată a lui Momcilovic.
 
Echipa antrenată de Nicolae Dică şi-a propus, prin vocea şefului de pe bancă, să nu primească gol în meciul cu Viktoria Plzen. Însă Dică ştia foarte bine că lucrul acesta este cel mai greu de îndeplinit când cel puţin trei fundaşi din patru sunt departe de un asemenea nivel. Partea proastă pentru “stelişti” este nici mijlocul nu funcţionat prea grozav, în timp ce Pintilii şi-a arătat valoarea şi acum, la vârsta pe care o are. Începutul a aparţinut cehilor şi a creat frisoane prin zona Larie-Bălaşa, dar bucureştenii au preluat iniţiativa, avansând şi cu lateralii Enache (mult mai util în ofensivă decât în zona lui din apărare) şi Momcilovic. Cu toate astea, cehii au marcat primii, după gafele lui Enache şi Larie, iar prima ocazie a gazdelor a apărut în min. 30, când Teixeira, servit bine de Budescu s-a bâlbâit în faţa portarului ceh. Pintilii a salvat printr-o deviere un şut de 0-2 al lui Kopic, care l-a învârtit cum a vrut pe Larie, iar apoi, Budescu a ieşit la rampă. La a doua ocazie de lovitură liberă,  el a finalizat superb. Finalul reprizei s-a jucat pe contre, un şut centrare trimis de Morais punându-l la gimnastică pe Bolek.
Repriza secundă părea să rezolve problemele. Însă cataclismele din apărare au lovit din nou când cehii au preluat conducerea. Din fericire, FCSB a revenit repede cu egalarea, iar Enache a tras pe lângă poartă din poziţie de gol. Din nefericire, Budescu, omul numărul 1 al meciului, s-a accidentat grav şi aceasta s-a simţit în jocul gazdelor, care au atacat o echipă mulţumită de rezultat şi bine organizată în apărare. Cu puţin ghinion pentru Teixeira şi Gnohéré. Soarta calificării se joacă la Plzen, unde va fi greu pentru jalnica apărare a lui Dică.
 

Comentarii