Fostul director al Tepro ar putea fi eliberat poimâine

miercuri, 24 septembrie 2014, 01:56
2 MIN
 Fostul director al Tepro ar putea fi eliberat poimâine

Cererea de eliberare condiţionată a lui Victor Bălan a fost admisă de magistraţi. Vor contesta sau nu procurorii decizia?

Magistraţii Judecătoriei Iaşi au admis ieri cererea de elibe­rare condiţionată formulată de Victor Bălan, fost director al Fabricii Tepro. Bălan poate ieşi efectiv din puşcărie vineri, însă doar în cazul în care procurorii ieşeni nu vor contesta decizia de ieri a jude­cătorilor. Dacă soluţia va fi contestată, procesul urmează să se reia la Tribunalul Iaşi.

Bălan a executat nouă ani de puşcărie din momentul condamnării definitive, ceea ce-l face eligibil pentru a părăsi penitenciarul. Totodată, acum câteva zile, s-au împlinit 14 ani de la asasinarea fostului lider sindical de la Tepro, Virgil Săhleanu.

Deşi Victor Bălan este la un pas de a fi eliberat, autorităţile române nu au reuşit nici până în prezent extrădarea celui cu care acesta ar fi aranjat uciderea lui Săh­leanu. Omul de afaceri ceh Frantisek Priplata a fost şi el condamnat la opt ani de în­chisoare în acest dosar, însă a reuşit să fugă din ţară înainte de a-şi începe executare pe­depsei. Cei doi au comandat cu ajutorul patronului unei firme de pază din Vaslui, Cătălin Ciubotaru, asasinarea lui Săhleanu, deoarece acesta se opunea privatizării Tepro. Crima a fost comisă de Irinel Tofan şi Claudiu Bahnă, condamnaţi la 23, respectiv 17 ani de puşcărie.

Comentarii