Fostul director de la Tepro, la un pas de eliberare după 9 ani de închisoare

sâmbătă, 13 septembrie 2014, 01:56
1 MIN
 Fostul director de la Tepro, la un pas de eliberare după 9 ani de închisoare

După ce Judecătoria Iaşi i-a respins prima cerere de eliberare condiţionată din penitenciar, fostul director al fabricii Tepro, condamnat la 15 ani de puşcărie, a formulat o nouă solicitare. Aceasta a fost înregistrată la aceeaşi instanţă, iar judecătorii ieşeni o vor discuta pe 23 septembrie, atunci când, dacă va fi admisă, Victor Bălan ar putea fi eliberat.

Bălan a executat nouă ani de puşcărie din momentul condamnării definitive, ceea ce-l face eligibil pentru a părăsi penitenciarul. Totodată, acum câteva zile, s-au împlinit 14 ani de la asasinarea fostului lider de sindicat de la Tepro, Virgil Săhleanu.

Deşi Victor Bălan este la un pas de a fi eliberat, autorităţile române nu au reuşit nici până în prezent extrădarea celui cu care acesta ar fi aranjat uciderea lui Săhleanu. Omul de afaceri ceh Frantisek Priplata a fost şi el condamnat la opt ani de închisoare în acest dosar, însă a reuşit să fugă din ţară înainte de a-şi începe executarea pedepsei.

Cei doi au comandat cu ajutorul patronului unei firme de pază din Vaslui, Cătălin Ciubotaru, asasinarea lui Săh­leanu deoarece acesta se opunea privatizării Tepro. Crima a fost comisă de Irinel Tofan şi Claudiu Bahnă, condamnaţi la 23, respectiv 17 ani de puşcărie.

Comentarii