Fostul patron al unei pensiuni din Iaşi, condamnat pentru ultraj cu împuşcături

joi, 18 septembrie 2014, 01:50
2 MIN
 Fostul patron al unei pensiuni din Iaşi, condamnat pentru ultraj cu împuşcături

Procesul în care fostul patron al Pensiunii „La Palia“ a fost judecat pentru ultraj contra bunelor moravuri s-a finalizat ieri, la Curtea de Apel Iaşi. Ionuţ Budescu Palia a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare, decizia fiind definitivă.

Potrivit anchetatorilor, incidentul a avut loc în noaptea de 15 spre 16 iulie 2011. Atunci, în timpul unei petreceri organizate la pensiunea „La Palia“, între clienţi a izbucnit un scandal. Ionuţ Budescu locuia într-o vilă situată în aceeaşi curte cu localul, ce era închiriat de un grup de 60 de adolescenţi pentru o petrecere de majorat. „După ce au consumat diverse băuturi alcoolice, au petrecut şi au dansat în condiţii normale, în jurul orelor 01.30, între câţiva tineri aflaţi în balconul restaurantului a intervenit un conflict, în cadrul căruia aceştia şi-au adresat cuvinte jignitoare şi s-au lovit reciproc.

Pentru a aplana conflictul, câţiva băieţi au intervenit şi l-au luat în interiorul restaurantului pe numitul Panţâru Dragoş Ştefan, iniţiatorul conflictului. În momentul în care tinerii s-au reîntors în sala restaurantului, o parte din paharele şi sticlele aflate pe o masă au fost răsturnate, au căzut pe jos şi s-au spart“, se arată în rechizitoriu. Budescu a auzit scandalul şi a apăsat butonul de panică însă, înainte ca agenţii să ajungă la faţa locului, a luat pistolul şi a tras în plan vertical de două ori. Ulterior, a mai tras o dată şi a lovit în antebraţ un participant la petrecere.

„După executarea acestui al treilea foc de armă, învinuitul a fost lovit cu pumnul la nivelul capului, de către numitul Rîmbu Eduard, motiv pentru care învinuitul a mai tras un foc de armă şi l-a împuşcat pe numitul Rîmbu Eduard în antebraţul drept. Auzind focurile de armă, o parte din tineri s-au refugiat în zona meselor, iar o parte au fugit spre ieşirea din restaurant, plecând spre domiciliile lor sau rămânând în faţa restaurantului. Învinuitul a fugit apoi în spatele restaurantului şi a anunţat organele de poliţie, prin serviciul 112“, au mai precizat procurorii. Ionuţ Budescu Palia mai este acuzat, alături de alte persoane, că ar fi pus la cale jefuirea unei case de amanet de unde a fost sustrasă o cantitate importantă de aur.

 

Comentarii