Fostul şef de la Investigarea Comunismului, Andrei Muraru, propus europarlamentar

marți, 11 martie 2014, 02:50
2 MIN
 Fostul şef de la Investigarea Comunismului, Andrei Muraru, propus europarlamentar

Fostul şef al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului va candida pe poziţia 10, una posibil eligibilă.

Organizaţia din Iaşi a PNL şi-a desemnat candidatul pentru alegerile europarlamen­tare. Preşedintele liberalilor ie­şeni l-a propus pe Andrei Mu­raru, fostul director al Institutului de Inves­tigare a Crimelor Comunis­mu­lui, pen­tru a reprezenta Iaşul în Parlamentul Euro­pean. Pro­punerea a fost înaintată ieri de către preşedintele Cristian Adomniţei la şedinţa convocată de Crin Antonescu pe tema strategiei pentru eu­ro­parlamentare. „Reuşim să avem un candidat pe loc bun, în persoana lui Andrei Muraru, fostul director al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului. Este propunerea filialei de la Iaşi, şi probabil mâine (n.r. -as­tăzi) va fi bătută în cuie lista candidaţilor. El va fi pe locul 10, o zonă semi-eligibilă pen­tru noi, în condiţiile în care noi sperăm să scoatem şapte mandate. Este o zonă bună“, a declarat Marius Dangă, pre­­şedintele organizaţiei municipale PNL Iaşi. Acesta a adăugat că rezultatele şi notorietatea lui Andrei Muraru vor fi un plus pentru campania partidului.

Andrei Muraru este cunoscut pentru campania de deconspirare a torţio­narilor comunişti care a dus la anchetarea penală a primilor doi torţionari pentru crime împotriva disidenţilor regi­mului totalitar. „Andrei Mu­ra­ru chiar a avut nişte rezultate bune, şi suntem mândri de activitatea sa. Un om de notorietatea şi credibilitatea lui nu va face decât să sprijine scorul politic“, a mai spus Marius Dangă.

Organi­zaţia liberalilor de la Iaşi şi-a propus să obţină un scor de 25% pe municipiu şi unul de 30% pe judeţ la alegerile de pe 25 mai. Listele de candidaţi la europarlamentarele din luna mai sunt însă na­ţionale, nu judeţene. Sonda­jele dau acum PNL un scor între 20 şi 25%, ceea ce în­seamnă un număr de 6-7 până la 8-9 europarlamentari care să revină PNL. Locul 10, ne­eligibil în această aritmetică, poate însă deveni eligibil în condiţiile în care unii dintre cei dinainte primesc o altă funcţie şi renunţă la mandat, lucru care s-a întâmplat de fiecare dată.

Comentarii