FOTO Iaşul a fost în această seară Capitala Tirului Românesc. SURPRIZE MARI

vineri, 20 noiembrie 2015, 21:35
2 MIN
 FOTO Iaşul a fost în această seară Capitala Tirului Românesc. SURPRIZE MARI

Trofeul Campionilor a oferit o supriză care a stârnit mare bucurie în rândul auditoriului: o tânără româncă, Francesca Pop, de la CSU Oradea a câştigat trofeul, surclasând două campioane olimpice. Organizatorii au anunţat că de anul viitor, Grand Prix Tehnoton va intra în circuitul internaţional, 8 federaţii de tir anunţându-şi intenţia de a participa

Iaşul a fost în această seară Capitala Tirului Românesc, competiţia “Trofeul Campionilor” oferind surpize care au stârnit bucuria şi apaluzele auditoriului, atunci când o tânără româncă a câştigat finala la fete, surclasând două foste campioane olimpice.

Francesca Pop, de la CSU Oradea s-a clasat pe locul I şi a câştigat  trofeul la pistol – proba feminină; pe locul doi s-a poziţionat Maria Grozdeva (Bulgaria), campioana olimpică la pistol 25 m la Jocurile Olimpice Sydney 2000 şi Atena 2004; pe treapta a III a podiumului a urcat Nino Salukvadze (Georgia) campioană olimpica la pistol 25 m la Jocurile Olimpice Seoul 1988 .

“A fost o mare supriză şi bucurie şi pentru mine  această medalie, dat fiind participantele valoroase, atât din ţară cât şi din străinătate. Dar, am reuşit să mă concentrez şi am reuşit cea mai bună finală a mea de anul acesta” a declarat emoţionată Francesca Pop, îmbrăţişată cu  lacrimi de bucurie de către antrenorul ei, Vasile Leţ. 

GALERIE FOTO I

În ceea ce priveşte competiţia masculină, trofeul a fost disputat între românul Alin Moldoveanu , Clubul Dinamo-Omega, campion olimpic la  puşcă 10 m la Jocurile Olimpice Londra 2012 şi Niccolo Campriani (Italia), campion olimpic la puşcă 3×40 la Jocurile Olimpice Londra 2012. Cei doi au “mers” umăr la umăr pe parcursul tuturor rundelor, în final italianul reuşind să câştige trofeul, la o diferenţă foarte mică.

Medaliile, diplomele şi trofeele au fost oferite câştigătorilor de către Mihai Chirica, viceprimar cu atribuţii de primar al Iaşului, Sorin Babii, preşedintele Federaţiei Române de Tir Sportiv şi Marcel Popa, preşedintele Grupului Omega Tehnoton Iaşi, principalul organizator şi susţinător al acestei competiţii care se află la ceea de-a IV-a ediţie. 

GALERIE FOTO II

 
 

Comentarii