FOTO Incendiu pus intenţionat la primărie, să ardă acte?

joi, 25 septembrie 2014, 09:18
2 MIN

Asta spun pompierii care au stins ieri flăcările ce au cuprins un birou din primăria Oţeleni. Un consilier local face legătura cu faptul că mai mulţi angajaţi au fost chemaţi în ultimele zile la Poliţie.

Un incendiu la sediul primă­riei din Oţeleni a suscitat mai multe întrebări printre locuitorii co­munei. Ieri dimineaţă, man­sar­da, podul şi acoperişul pri­măriei s-au făcut scrum, pompierii vorbind de un scurtcircuit. Martorii spun că focul s-ar fi aprins undeva lângă biroul de contabilitate, dar primarul co­mu­nei a precizat că nu a ars niciun document, acestea fiind scoase afară în cel mai scurt timp, de către angajaţii insti­tuţiei.

Pompierii au precizat însă că focul a fost pus intenţionat. „În acest caz este vorba despre folosirea intenţionată a unei surse de aprindere care a generat incendiul. Cazul a fost cedat poliţiştilor pentru aflarea circumstanţelor în care a avut loc incendiul“, a precizat Silvia Bolohan, purtător de cuvânt al ISU Iaşi.

Primarul spune că şi lui i se pare ciudat cum a fost pornit incendiul. „Este suspect cum a izbucnit focul, în con­diţiile în care în partea de sus unde a ars, nu există cabluri elec­trice. Aşteptăm şi noi să vedem ce spun pompierii şi po­liţia. Nu au ars documente contabile sau de altă natură“, a precizat primarul Ciprian Ao­joaei.

În urma incendiului, au ars acoperişul instituţiei şi un pod. Unul dintre consilierii lo­cali spune că i se pare ciudat că focul a izbucnit chiar lângă biroul de contabilitate. „Acolo nu sunt prize ca să se poată da vina pe un scurtcircuit. Pro­babil că este vorba despre un act voit, mai ales că reprezentanţii primăriei au tot fost chemaţi de mai multe ori la Poliţie pentru declaraţii. Poate încearcă să se piardă urma unor documente incriminatorii“, a spus Robert Benchea, consilier al comunei.

Comentarii