FOTO: Pasajul Băncilă, asfaltat în totalitate. Deschiderea – pe 20 sau 31 decembrie

sâmbătă, 12 decembrie 2015, 02:58
2 MIN
 FOTO: Pasajul Băncilă, asfaltat în totalitate. Deschiderea – pe 20 sau 31 decembrie

„Până la sfârşitul acestui an va fi dat în folosinţă“, a declarat ieri primarul interimar. Constructorul vorbeşte însă de 20 decembrie.

Pasajul Octav Băncilă a fost asfaltat în totalitate, iar pe pasajul Nicolina, primele tramvaie vor circula duminică. Anunţul a fost făcut ieri de către primarul interimar Mihai Chirica. Acesta a făcut o vizită pe şantierul de la pasajul Băncilă.

„Lucrările la pasaj sunt aproape în totalitate finalizate. Este un vis de foarte multă vreme al ieşenilor pentru această scurtătură spre zona centrală dinspre Alexandru – Dacia. Am reuşit să ne mobilizăm şi să facem şi acest proiect. Până la sfârşitul acestui an va fi dat în folosinţă“, a declarat ieri Chirica.

GALERIE FOTO

Pasajul a fost asfaltat în totalitate, în contextul în care lucrările executate în prezent ţin de realizarea trotuarelor, racordarea stâlpilor la sistemul de iluminat, la semaforizare şi marcaje rutiere. Totodată, la baza pasajului se lucra ieri la amenajarea trotuarelor şi a unui spaţiu verde între străzile Arcu şi Păcurari. Primarul interimar a mai spus că sub pasaj vor fi locuri de parcare pentru locuitorii din zonă.

Potrivit constructorului, pasajul ar putea fi dat în folosinţă începând cu 20 decembrie.

GALERIE FOTO

Primarul interimar a mai amintit şi de lucrările la pasajul Nicolina şi a precizat că circulaţia tramvaielor pe ruta Podu Roş – CUG va fi deschisă începând de săptă­mâna viitoare, în contextul în care primele probe funcţionale vor fi efectuate duminică.

„Au fost puse în funcţiune inclusiv supra­lărgirile pe benzile unde s-a lucrat la racordarea rampei spre Podu Roş, s-a terminat şi consolidarea unei fâşii a podului care era deteriorată aproape în totalitate, iar ilumina­tul a fost pornit pe varianta nouă“, a mai spus Chirica.

Ambele proiecte menţionate de edil au fost realizate cu fonduri europene prin in­ter­mediul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013.

Comentarii