(FOTO-VIDEO) Peştişorul de aur a fost prins azi, la Ateneu

duminică, 11 iunie 2017, 14:55
2 MIN

Despre lăcomie şi modul cum schimbă ea oamenii, copiii au învăţat din povestea moşului care a prins la baltă peştişorul de aur. Spectacolul a fost susţinut de trupa Marionnette şi a avut loc în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului din Iaşi, astăzi, de la ora 12. 

Se spune că peştişorul fermecat îndeplineşte dorinţele cele mai aprinse ale oricui, dar în spectacolul nostru vom descoperi dacă într-adevăr ceea ce credem noi că avem nevoie pentru a fi fericiţi, chiar ne este de folos. Moşul din această poveste nu se mai înţelege aproape deloc cu baba lui. Aceasta are palat, servitori, însă nu îi sunt de ajuns!

Aşadar, copiii vor învăţa de la peştişor şi de la celelalte personaje mult îndrăgite câteva lucruri de care este bine să ţină cont, cum ar fi să nu ne plângem de ceea ce avem, să nu ne dorim lucruri măreţe deoarece ele nu ne aduc întotdeauna fericire, să ne mulţumim cu ceea ce deţinem, să nu dorim să schimbăm persoanele de lângă noi ci să învăţăm să le acceptăm aşa cum sunt şi să muncim pentru bunurile pe care le vrem, nu să le cerem fără a depune nici un efort”, transmit organizatorii evenimentului de azi. Înainte, dar şi după spectacol, micuţii au avut ocazia să se joace cu animăluţele din foaierul Ateneului: iepuraşi, hamsteri, veveriţe, etc., dar şi să admire peştişorii şi broaştele ţestoase din acvariile din grădina de vară. Preţul biletului a fost 8 lei de persoană.
    

Comentarii