Fratele unui fost şef de la Poli Iaşi, prins cu aproape 1 kilogram de droguri

sâmbătă, 01 februarie 2014, 02:50
2 MIN
 Fratele unui fost şef de la Poli Iaşi, prins cu aproape 1 kilogram de droguri

Florin Ciulu a fost prins în flagrant delict în timp ce, împreună cu alte persoane, încerca să vândă canabis în zona centrală a Iaşului.

Potrivit procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT), Florin Ciulu s-ar fi ocupat cu traficul de droguri în perioada 2013-2014. El a fost prins în flagrant delict în urmă cu două zile, la orele după-amiezei, în timp ce încerca, împreună cu alte persoane, să comercializeze stupefiante. Ciulu a fost reţinut, iar ieri după-amiază jude­că­torii Tribunalului Iaşi au decis arestarea sa pentru 29 de zile. „Procurorii Direcţiei de Investi­gare a Infracţiunilor de Criminalitate Organi­zată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi îm­preu­nă cu ofiţeri de poliţie judiciară din ca­drul Brigăzii de Combatere a Crimina­lităţii Organizate Iaşi, au efectuat în data de 30 ia­nuarie 2014, un număr de opt percheziţii domiciliare, în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii traficului de droguri de risc şi de mare risc“, au precizat reprezentanţii DIICOT. În urma percheziţiilor, a fost ridicată cantitatea de 783 de grame de canabis.

Ciulu a recidivat

Fratele fostului vicepreşedinte de la Poli Iaşi a mai fost reţinut în toamna anului 2012 într-un alt caz de trafic de droguri. El a fost condamnat în acelaşi an la doi ani de închisoare cu suspendare. Anchetatorii precizau atunci că la domiciliul lui Ciulu s-au găsit 100 de grame de canabis şi suma de 140.000 de lei. De asemenea, la casa lui Ciulu au mai fost găsite şi ustensile folosite la prepararea sau ambalarea stupefiantelor. Procurorii adăugau că Florin Ciulu îşi începuse activitatea infracţională din 2011 procurându-şi stupefiantele din mai multe surse. Florin Ciulu era cunoscut în rândul consumatorilor de droguri din Iaşi, care, de câte ori doreau să se drogheze, îl apelau pe telefonul mobil. De multe ori, Ciulu se deplasa cu maşina personală la clienţi şi le distribuia stupefiantele.

Comentarii