Funcţionarul care l-a înfundat pe şeful CJ strânge semnături pentru Parlament

vineri, 30 septembrie 2016, 01:57
2 MIN

Fănel Constantinescu a instalat două corturi şi a strâns până acum 1.200 de semnături. El are nevoie de 7.600 de semnături 

Şeful Serviciului de audit din cadrul Consiliului Judeţean a intrat în campanie electorală. Fănel Constantinescu intenţionează să candideze ca independent la alegerile pentru Camera Deputaţilor din 11 decembrie. Acesta şi-a instalat două corturi pentru strângerea de semnături de susţinere. „Am instalat un cort la rond Agronomie şi altul la intrarea în Parcul Expoziţiei. Eu am cerut autorizaţie pentru a amplasa corturile chiar în parc, că pe-acolo trec oameni ieşiţi să se relaxeze, au timp să discute, să pună întrebări. De la Primărie mi-au răspuns însă că nu au autorizat niciodată instalarea de corturi pentru semnături în parcuri, aşa că nu am mai insistat. Oricum, strângerea de semnături merge bine şi aşa. Am strâns deja cam 1.200 şi am constatat că oamenii sunt interesaţi de idee. Cele mai multe semnături le-am primit tocmai pentru că am spus că voi candida independent. După program merg pe la corturi şi mai discut cu lumea. Voi sta şi în weekend să discut cu oamenii”, a declarat Fănel Constantinescu.

Pentru a-şi putea depune candidatura ca independent, Constantinescu trebuie să obţină susţinerea a 1% dintre alegătorii din circumscripţia judeţeană, respectiv aproximativ 7.600. Termenul limită pentru obţinerea semnăturilor de susţinere este 27 octombrie. Ca funcţionar public cu funcţie de conducere, Constantinescu nu are dreptul să candideze la o funcţie de reprezentare decât după încetarea contractului de muncă.

Şeful serviciului de audit al CJ speră însă ca legea să fie modificată până în momentul depunerii candidaturilor. „Eu am atacat acel articol din Statutul funcţionarului public la Avocatul poporului, pentru că îl consider discriminatoriu. Dacă eşti funcţionar simplu, poţi candida. Dacă eşti şef de birou, nu mai ai voie. De la Avocatul poporului am aflat că legea este în curs de modificare, urmând să poată candida şi cei aflaţi în funcţii de conducere”, a spus Constantinescu.

Propunerile de modificare a Statutului funcţionarului public se află pe masa Curţii Constituţionale, unde se judecă neconstituţionalitatea unei alte prevederi, care vizează salarizarea. Fănel Constantinescu a condus auditul care, în anul 2015, a provocat un adevărat cutremur în Consiliul Judeţean. În urma acestui audit, DNA l-a trimis în judecată pe fostul şef al CJ, Cristian Adomniţei, împreună cu alţi funcţionari într-un dosar cunoscut sub numele de Dosarul „Albumul”. 

Comentarii