GALERIE FOTO: Abia deschis, Parcul Mimoza a fost izolat de tranşee noi

miercuri, 10 iunie 2015, 02:00
2 MIN

Abia deschis publicului, Parcul Mimoza din Păcurari este acum înconjurat de un nou şantier.

Muncitorii au invadat zona esplanadei Mimoza din Păcurari la doar câteva zile de la inaugurarea acesteia. Lucrările la parc au fost finalizate la sfârşitul lunii mai, dar locuitorii din Păcurari trebuie să suporte praful generat de la un alt proiect derulat de municipalitate, şantierul fiind deschis recent. „Sunt cei de la managementul tra­ficului care lucrează după pro­priul grafic, stabilit încă de la sem­narea contractului. E doar o coincidenţă, ce se va rezolva în câteva zile. Lucrările au loc doar pe trotuarul de lângă esplanadă, iar compania are obligaţia ca or­ganizarea de şantier să nu perturbe traficul pietonal, respectiv să creeze căi de acces“, a declarat purtătorul de cuvânt al municipalităţii, Sebastian Buraga.

Lipsa de sincronizare dintre constructori a atras critici din partea ieşenilor, care comentează pe forumuri on­line, dar şi aprecieri din partea celor care au subliniat că nu este nimic în neregulă cu faptul că şantierele municipalităţii avan­sează. „Au stat un an de zile să lucreze la esplanada şi nu le-a ieşit nimic. În miezul zilei, nu stă nimeni pe bănci. Iar, la câteva zile după ce au terminat proiectul, au început iar să sape şi să distrugă tot. Numai bine că am văzut nişte copii în partea cu spaţiul de joacă, dar care trebuie să suporte praful de la noul şantier. E aceeaşi bătaie de joc ca întotdeauna şi o lipsă de coerenţă în acţiunile primăriei“, a arătat Robert P., un ieşean care locuieşte în apropierea esplanadei.

Lucrările de reabilitare a parcului Mimoza au ajuns la aproape 800.000 lei şi au fost executate de o firmă vasluiană. În ceea ce priveşte managementul de trafic, lucrările care se desfăşoară acum constau în conectarea prin fibră optică a sema­foarelor, care în Păcurari sunt deja instalate.

VEDEŢI ŞI:

GALERIE FOTO: Esplanada Mimoza din Păcurari este gata. Vedeţi cum arată!

Esplanada Mimoza a fost modernizată. Vedeţi cum arată acum.

 

Comentarii