GALERIE FOTO: Peste 500 pensionari au ieşit în Copou de Ziua Familiei

luni, 18 mai 2015, 01:58
3 MIN
 GALERIE FOTO: Peste 500 pensionari au ieşit în Copou de Ziua Familiei

De la tradiţionalul eveniment de premiere a soţilor cu vechime de peste 50 de ani a lipsit chiar iniţiatorul acestuia: primarul Nichita. Tot evenimentul a stat sub semnul improvizaţiei, în comparaţie cu alţi ani. Chiar şi oamenii politici s-au ferit să se afişeze la eveniment, nefiind prezent niciun parlamentar.

A 13-a ediţie a Zilei Familiei s-a desfăşurat ieri fără iniţiatorul evenimentului, primarul Gheorghe Nichita, aflat în arest la domiciliu. Dacă anul trecut, la spectacolul din Parcul Expoziţiei, invitata de onoare a fost Corina Chiriac, grătarele au sfârâit, iar primarul Nichita şi prefectul de atunci, Romeo Olteanu, au fost întâmpinaţi cu muzică şi apla­u­ze, ieri fastul a fost absent, ca şi oa­me­nii politici, care nu au fost zăriţi pe acolo. În loc de orchestră, spectacolul de muzică populară s-a desfăşurat cu ajutorul calculatorului, grătarele au fost înlocuite de catering, iar autorităţile publice au fost reprezentate doar prin viceprimarul Mihai Chirica şi şefa Serviciului de stare civilă, Renata Ma­rin.

În schimb, forţele de ordine au fost prezente într-un număr mult mai mare decât de obicei, intrările în parc fiind supravegheate şi de angajaţi ai unei fir­me de pază. Reprezentanţii municipali­tăţii nu au putut de altfel explica prezenţa agenţilor de pază la intrările în parc. „Sunt aici mai mult ca să ghideze publicul. Unii se îndreptau spre Parcul Copou în loc să oprească aici“, a spus viceprimarul, acesta neputând însă explica de ce agenţii de pază nu au fost necesari şi la ediţiile trecute ale manifestării.

GALERIE FOTO

900 de invitaţi

La spectacolul ocazionat de Ziua Familiei au fost invitaţi 900 de pensio­nari, 54 urmând să fie premiaţi pentru împlinirea a 50 de ani de căsnicie. Pe lângă premiile a 500 de lei acordate de municipalitate, mirii de aur au putut participa şi la o tombolă cu trei premii reprezentate de câte o pereche de verighete. Cele 20 de rânduri de bănci şi 10 rânduri de scaune pregătite pe aleea centrală a Parcului Expoziţiei au fost insuficiente pentru cei peste 500 de participanţi, ele asigurând locuri doar pentru aproximativ 400 de persoane. Mulţi alţi pensionari veniţi la manifestare au stat pe celalte bănci din parc sau pur şi simplu în picioare. Seniorii au fost în­tâmpinaţi la intrarea principală în parc de tineri îmbrăcaţi în costume populare, cu pâine şi sare.

Primii invitaţi au ajuns în parc încă din jurul orei 9, cu o oră îna­intea începerii spectacolului, cu melodii populare din zona Neamţului, susţinut de Anca Pulhac. Spre deosebire de anul trecut, cuplurile de vârstnici nu s-au mai îndemnat la dans, poate şi din cauza ritmului prea alert al melodiilor. În locul dansatorilor din public, pe scenă a urcat o trupă de şase dansatori în costume populare. Atipic, şi cele trei fete din grup erau îmbrăcate tot în costume bărbăteşti.

Micile scăpări ale organizatorilor nu au fost de natură să strice atmosfera de du­minică din parc, interpreta fiind deseori răsplătită cu aplauze. Festivitatea de premiere a mirilor de aur, oficiată de viceprimarul Chirica, s-a desfăşurat într-un ritm relativ alert, durând mai puţin de un sfert de oră. După aceasta a urmat un recital sus­ţinut de Fuego. „Mă bucur că şi vremea ţine cu noi. Chiar dacă este a 13-a ediţie, sper să fie cu noroc. Îi felicităm pe participanţi şi le mulţumim că există. Pentru noi sunt cu siguranţă modele şi repere morale. Nu e puţin lucru să treci printr-o jumătate de secol alături de ci­ne­va“, a spus Chirica.
 

Comentarii