Gest lăudabil: elevii de la Liceul Economic au strâns bani pentru pelerini

vineri, 16 octombrie 2015, 01:57
2 MIN
 Gest lăudabil: elevii de la Liceul Economic au strâns bani pentru pelerini

Un proiect neaşteptat şi plin de sensibilitate a luat naştere în preajma Sărbătorilor Iaşului pentru a veni în ajutorul pelerinilor. 

Elevii de la Liceul Tehnologic Economic de Turism din Iaşi au lansat în perioada care tocmai s-a încheiat proiectul de voluntariat „Hrană pentru pelerini şi suflet“, organizat în parteneriat cu Protopopiatul II Iaşi şi Parohia Izvorul Tămăduirii. Proiectul nu se află anul acesta la prima ediţie, elevii dând dovadă de solidaritate şi în anii din urmă. Aflat la cea de-a V-a ediţie, acesta a avut un adevărat succes prin participarea a peste 100 de voluntari, elevi şi profesori.

Pe data de 13 octombrie, elevii, însoţiţi de cadrele didactice, au împărţit pelerinilor pachete cu mâncare. Organizarea propriu-zisă a evenimentului a implicat, în termen de trei săptămâni, un număr mult mai mare de voluntari, aproximativ 400 de profesori şi elevi, donând sume de bani, pentru a pregăti şi a oferi pelerinilor pachete constând în hrană rece consistentă, fructe, dulciuri, ceai cald, suc, apă şi cafea.

„Creându-se o atmosferă de solidaritate umană şi de implicare socială, activitatea şi-a atins scopul principal, şi anume sensibilizarea elevilor şi cultivarea sentimentului de altruism, dar în egală măsură şi responsabilizarea acestora în vederea unor activităţi cu participare colectivă. Momentul a reprezentat pentru toţi cei implicaţi direct ocazia de a resimţi şi de a transmite şi celorlalţi bucuria de a dărui“, a precizat Iuliana Ţugui, directorul şcolii.

Comentarii