Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Gheorghe Burnei a recunoscut că a luat şpagă de la părinţii copiilor operaţi

GALERIE
Gheorghe Burnei
  • Gheorghe Burnei
- +
Celebrul medic ortoped Gheorghe Burnei, de la Spitalul Marie Curie din Capitală, a recunoscut, în faţa judecătorilor care au decis plasarea sa în arest la domiciliu, că a primit mită de la părinţii copiilor operaţi. 
Şeful Clinicii de Ortopedie a Spitalului Marie Curie din Capitală, profesorul Gheorghe Burnei a recunoscut în faţa instanţei care a decis plasarea acestuia în arest la domiciliu că a primit mită de la părinţii unora dintre copiii pe care i-a operat. Procurorii au găsit la percheziţiile făcute în biroul şi la locuinţele doctorului peste 13.000 de lei, 5.000 de euro şi 750 de dolari. Mai mult, anchetatorii şi-au bazat acuzaţiile pe înregistrări video în care se vede cum părinţii îi dau bani chirurgului. În imaginile surpinse de procurori se vede cum Gheorghe Burnei, a luat numai într-o lună de 15 ori mită. Întrebat însă de instanţă dacă ştie de câte ori a primit bani de la părinţi, doctorul a spus că nu-şi aminteşte, lăsând de înţeles că este o obişnuinţă fiind recunoscut ca unul dintre cei mai buni chirurgi ortopezi. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au decis plasarea profesorului în arest la domiciliu. Un alt motv a fost acela că „prin activitatea sa, Gheorghe Burnei prezintă un pericol concret pentru starea de sănătate sau chiar pentru viaţa pacienţilor săi minori”. Mai exact, procurorii Parchetului Capitalei care instrumentează acest caz susţin că medicul ortoped ar fi făcut experimente pe micii pacienţi fără ca părinţii să ştie acest lucru. Zeci de astfel de cazuri sunt cercetate acum de anchetatori.
 
Mărturia unei mame despre medicul Gheorghe Burnei
 
Mai mulţi părinţi le-au vorbit procurorilor despre dramele pe care le-au trăit după ce profesorul Gheorghe Burnei le-a operat copiii. O femeie din Braşov îl acuză de malpraxis după ce fiica ei a murit pe masa de operaţie. Ana Maria Găman şi-a pierdut fiica acum trei ani. Micuţa de opt ani, diagnosticată cu scolioză, a trecut printr-o operaţie „în premieră” pentru România: i-a fost montată o proteză pentru coloană. „Domnul profesor mi-a spus atunci câ îi va monta un aparat, o trusă. Trusa Şhila care vin din America. Trusă care constă într-o tijă pentru îndreptarea coloanei şi şuruburi. Mi s-a spus că e o operaţie în premieră”, a povestit mama fetei pentru digi24.ro. Numai că fetiţa nu s-a mai trezit din operaţie. Femeia nu poate să înţeleagă ce s-a întâmplat. A cerut ajutorul autorităţilor, iar în vara acestui an a primit raportul medico-legal, care spune ea, i-a confirmat culpa medicului. „A ştiut să-mi spună «ai văzut ce dreaptă era!» Într-adevăr era dreaptă. S-a dus în lumea celor drepţi dreaptă”, a povestit femeia.
 
Textul integral, in adevarul.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri