Grea chestie cu schimbările!

luni, 23 mai 2016, 01:43
7 MIN
 Grea chestie cu schimbările!
 
 CSU Craiova – CSMS Iaşi 3-2 (1-1), în antepenultima etapă a play-out-ului Ligii I de fotbal *CSMS a revenit după 0-1, a condus, însă a pierdut, ultimele goluri ale oltenilor fiind marcate de jucătorii introduşi în actul doi, ca în partida cu Chiajna
 
 
Craiova: Popescu – Achim, Popov, Acka (’51  Iliev), Vătăjelu – Madson, Zlatinski (’81 –  Mateiu) – Băluţă, Rocha, Bancu – Măzărache (’51 – Herghelegiu). Antrenori: Daniel  Mogoşanu, Victor Naicu.
Iaşi: Grahovac – Voicu, Creţu, Frăsinescu, Ţigănaşu – Llullaku (’73 – Bosoi), V. Gheorghe, Mitic, Bădic (’31 – Viveiros) – Cristea (’68 – Piccioni), Golubovic. Antrenor: Nicolo Napoli.
Cartonaşe galbene: Madson (’38), Popov (’56), Vătăjelu (’60), Iliev (’70) – Grahovac (’17), Creţu (’29), Voicu (’55), Mitic (’57), Golubovic (’78), Gheorghe (’85).
Arbitri: Ovidiu Haţegan; Octavian Şovre, Sebastian. Gheorghe.
 
1-0, min. 18: Grahovac a bâlbâit mingea după o centrare de pe dreapta a lui Rocha în faţa porţii, Băluţă a pus piciorul când portarul Iaşului a încercat să respingă şi a obţinut un penalty, pe care l-a transformat Vătăjelu;
1-1, min. 45^2: Gheorghe a bătut slab o lovitură liberă de la 25 de metri, mingea a ajuns pe dreapta la Voicu, acesta a centrat perfect, iar Golubovic, liber la 6 metri, a înscris cu o lovitură de cap;
1-2, min. 49: Acka s-a accidentat şi nu a mai putut să ajungă la minge, în lateral dreapta, deşi avea prim-planul, Viveiros a sprintat, a preluat, a centrat în faţa porţii, iar Cristea a reluat de la 7 metri şi a înscris;
2-2, min. 59: corner de pe dreapta executat de Zlatinski, Iliev a deviat pe spate, cu călcâiul, iar Herghelegiu a marcat cu capul, din careul mic, de lângă Creţu;
3-2, min. 80: Popov a deviat, cu capul, pe spate, după o aruncare lungă de la margine, de pe dreapta, Iliev a înscris cu un şut de la 12 metri, din poziţie centrală.
 
CSMS este aproape să irosească posibilitatea de a specula culoarul incredibil de larg din acest sezon, care ar fi putut pune Iaşul pentru prima dată pe harta fotbalistică a Europei. Echipa pregătită de Nicolo Napoli a cedat ieri, la Craiova şi a pierdut primul loc din play-out, care duce în Europa League. Ca şi în etapa precedentă, contra Concordiei, CSMS a fost învinsă cu 2-3. La fel ca în disputa contra grupării din Chiajna, golurile doi şi trei ale adversarului au fost înscrise de jucători introduşi după odihnă, Daniel Mogoşanu câştigând, ca şi Adrian Falub, duelul cu Nicolo Napoli, care, la 2-2, a găsit de cuviinţă să-l scoată pe marcatorul golului doi, Andrei Cristea, pentru a-l băga pe Piccioni…
Oltenii au conturat din prima repriză faptul că vor merita victoria. CSU, care a deschis scorul la prima acţiune clară a meciului, a avut iniţiativa aproape în permanenţă, a trimis mai multe şuturi, însă fără grad ridicat de periculozitate. Iaşul, care a şutat prima dată abia în minutul 27 (Ţigănaşu, dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri), s-a trezit pe final: Viveiros, complet liber, a trimis aiurea, cu o lovitură de cap, în minutul 41, din colţul careului mic, iar Golubovic a egalat în prelungiri.
Repriza a doua a început perfect pentru oaspeţi, Cristea crescând linia statistică foarte bună pe care o are în acest an, care a ajuns la 6 goluri, trei pase decisive şi două penaltiuri obţinute. CSMS nu a ştiut însă să ţină de rezultat, mutările lui Mogoşanu, care i-a introdus pe Herghelegiu şi Iliev, schimbând cursul meciului. Cei doi au înscris golurile care au întors rezultatul, după faze asemănătoare (centrări de pe dreapta, devieri pe spate, reluări), craiovenii având şi alte oportunităţi de a înscrie, cele mai clare fiind semnate de Zlatinski (min. 66 – lovitură liberă de la 25 de metri, Grahovac a respins), Madson şi Băluţă (minutul 83 – portarul Iaşului, deşi ezitant, respingând şutul primului şi reluarea celui de-al doilea). În tot acest timp, ieşenii nu numai că nu s-au apărat bine, ci au avut şi puţine momente în care au ameninţat poarta crudului Popescu, loviturile de cap ale lui Golubovic (’60) şi Viveiros (’84) nefiind periculoase, iar lovitura liberă bătută de Piccioni (‘90^1) însemnând, de fapt, o pasă la portar.
 
Tensiuni la CSMS
 
^ Simbolic, lovitura de start a partidei a fost dată de Dan Pascu, antrenorul echipei de volei masculin SCMU Craiova, care a devenit campioană naţională în acest sezon. ^ Mai mulţi jucători ieşeni au evoluat, în trecut, la Craiova. Mitic şi Ciucă (nerecuperat, nu a luat loc pe banca de rezerve, pe care au mai stat Caparco, Enescu, Saric şi Goge) la FC Universitatea, unde a antrenat şi Nicolo Napoli, Frăsinescu – la CSU. ^ Vătăjelu şi-a făcut mai multe cruci înainte de a executa penaltiul. ^ După ce Golubovic a egalat, între Napoli şi directorul sportiv al gazdelor, Silvian Cristescu, a izbucnit un conflict în care s-au implicat apoi mai multe persoane de pe cele două bănci, incidentul stingându-se înainte de a degenera. ^ Gazdele i-au reproşat lui Viveiros că nu s-a oprit când Acka s-a accidentat în faţa lui, înainte de golul doi. Stoperul oltenilor anunţase încă de la pauză că simte dureri musculare, însă a fost trimis pe teren şi după odihnă. Decizia lui Mogoşanu s-a bazat şi pe faptul că a avut multe probleme de lot. Straton, Dumitraş şi Kay au fost accidentaţi, Ivan este plecat cu echipa naţională, Zlatinski şi Iliev nu erau la capacitate maximă, Mateiu şi Herghelegiu reveniseră sub comanda lui de câteva zile, după ce fuseseră trimişi la echipa a doua înaintea partidei din runda precedentă, de la Botoşani, pentru că refuzaseră diminuarea salariilor^ Napoli i-a schimbat într-un mod surprinzător pe doi dintre jucătorii pe care nu-i agrează. Foarte repede pe Bădic şi pe Cristea devreme, după ce acesta a marcat. Ambii fotbalişti, care au rezistat până acum la mai multe şicane din partea antrenorului, au reacţionat şi şi-au manifestat vizibil nemulţumirea. ^ După meci, în vestiarul moldovenilor au apărut mai multe reproşuri. ^ Aflat la final de contract cu Iaşul, Golubovic urma să negocieze astăzi semnarea unui contract cu FC Steaua Bucureşti. CSMS a stat azi noapte la Snagov şi va veni la Iaşi azi, cu avionul.
 
 
 
Declaraţiile tehnicienilor
Daniel Mogoşanu: “A fost un meci greu, cu un rezultat meritat. Am condus, am greşit la primul gol al lor, la al doilea a fost o fază delicată, Iaşul conducând nemeritat, însă ne-am revenit şi am întors rezultatul. Ne-am creat multe ocazii şi chiar dacă am ratat mult, am obţinut un succes meritat, la capătul unui joc pe care l-am controlat. Am demonstrat că suntem mai buni ca Iaşul, în ciuda problemelor mari de lot pe care le avem, cu mulţi jucători indisponibili, cu alţii nerefăcuţi şi cu un copil de 18 ani în poartă”.
Nicolo Napoli: “Am pierdut un meci foarte important. Am revenit de la 0-1, am trecut în avantaj, dar am primit două goluri uşoare. Am făcut multe greşeli astăzi. Obiectivul nostru este clasarea pe locurile VII-IX. Va fi un final greu. Trebuie să obţinem un rezultat bun cu Botoşaniul să fim siguri de locul IX. Din play-out, doar CFR e pregătită de Europa League, însă nu au dreptul să joace”.
 
 
 
Petrolul a  retrogradat matematic
Celelalte rezultate din etapa a XII-a: FC Voluntari – Petrolul  2-0 (1-0). Bălan (’10 – penalty, ‘90^4). Fundaşul Alex Benga şi-a retrogradat, practic, echipa: a făcut un henţ caraghios în urma căreia s-a deschis scorul, iar în min. 35 a fost eliminat;  Concordia Chiajna – CFR Cluj 2-1 (1-0). Pena (‘6), Purece (’80) / Beleck (’73). Golul clujean a fost înscris în urma unui penalty ratat de Cristian Lopez; ACS Poli Timişoara – FC Botoşani 1-4 (1-3). Doman (’15) / Bordeianu (‘9), Fülöp (’34), Cabrera (’39), Ivanovic (’49). Jenkins (T) a fost eliminat în min. 40. Etapa a XIII-a: Petrolul – Concordia, FC Voluntari –  ACS Poli Timişoara (miercuri), Iaşi – Botoşani, CFR Cluj – CSU Craiova (joi). 
 
 

Comentarii