Guvernul grec nu cooperează cu troica. „Nu e recunoscută de Parlamentul European”

vineri, 30 ianuarie 2015, 23:26
1 MIN
 Guvernul grec nu cooperează cu troica. „Nu e recunoscută de Parlamentul European”

Noul Guvern de la Atena nu va mai coopera cu troica formată din creditorii internaționali și nu se va supune programului de austeritate cerut de aceasta, i-a transmis vineri noul ministru grec de finanțe, Yanis Varoufakis, șefului Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, în cadrul unei întâlniri pe care cei doi au avut-o în capitala elenă, relatează agențiile internaționale de presă.

"Refuzăm să lucrăm cu comisia tripartită, care nici măcar nu este recunoscută de Parlamentul European", a declarat presei Varoufakis după întâlnirea cu Dijsselbloem, făcând referire la Fondul Monetar Internațional (FMI), care, împreună cu Comisia Europeană (CE) și Banca Centrală Europeană (BCE), supervizează din 2010 programul de ajutor financiar pentru Grecia.

Varoufakis a mai spus că Grecia nu va încerca să obțină o prelungire a programului de ajutor.

Atena riscă să rămână fără finanțare până la mijlocul acestui an dacă evaluarea privind progresele țării în respectarea condițiile actualului program de ajutor nu va fi finalizată până la sfârșitul lunii februarie.

Noul guvern elen al premierului Alexis Tsipras a promis să renunțe la reducerile bugetare și la reformele severe și se opune cererilor creditorilor de a continua măsurile de austeritate în schimbul ajutorului financiar.

Pe de altă parte, liderul miniștrilor de finanțe din zona euro a spus că ambele părți vor decide ce se va întâmpla mai departe înainte de terminarea programului la sfârșitul lunii februarie.

agerpres.ro

 

Comentarii