Hagi îi poate lua locul lui Daum la naţională. Ce spune şeful de la Federaţie?

marți, 29 august 2017, 19:44
4 MIN
 Hagi îi poate lua locul lui Daum la naţională. Ce spune şeful de la Federaţie?

Preşedintele FRF. Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, că orice antrenor român poate fi selecţionerul echipei naţionale, chiar şi Gheorghe Hagi, un opozant al actualei conduceri a federaţiei. Burleanu a reafirmat faptul că problema viitorului selecţioner va fi pusă după încheierea actualelor preliminarii de calificare la Cupa Mondială din 2018.

"Orice discuţie o vom avea după terminarea acestei campanii de calificare. Este vina noastră, a tuturor celor angrenţi, pentru aceste rezultate. Şansele de calificare sunt destul de scăzute, dar atât jucătorii, cât şi staful tehnic trebuie să creadă în această şansă. Şi această şansă presupune ca următoarele două meciuri să fie câştigate. Orice antrenor român poate fi o soluţie pentru echipa naţională. Şi Hagi, sigur. Nu am iniţiat, nu am avut şi nici nu voi avea vreo discuţie cu un posibil antrenor atât timp cât nu vom termina această campanie de calificare. Nu este corect faţă de jucători să ştie că conducerea federaţiei deja discută schimbarea antrenorului", a declarat Burleanu, după şedinţa Comitetului Executiv al FRF.

Burleanu a criticat cluburile din LIga I pentru faptul că nu investesc în copii şi juniori. Din acest motiv, FRF trebuie să se implice mai mult în acest sector, a precizat el: "Să ne uităm ce am făcut la nivel de echipe de club. Avem o singură echipă calificată în Europa League. Vedem la loturi lipsa performanţelor. Vedem jucătri tineri care nu reuşesc să se impună la echipele din străinătate. Cred că toate aceste elemente te fac să consideri că trebuie să vezi unde sunt problemele la rădăcină. Şi avem nevoie de investiţii considerabile în copii şi juniori, pe care noi, ca federaţiei, ne vom lupta cu orice preţ ca să le avem. Toată lumea a spus că nu este rolul federaţiei să facă aceste centre de excelenţă, dar când ai cluburi de Liga I care nu şi-au dezvoltat academii şi nu acordă şanse jucătorilor mai tineri să se dezvolte, atunci considerăm că e datoria noastră să intervenim şi să reglementăm lucrurie. Astăzi culegem ceea ce nu s-a cultivat." În cadrul Comitetului Executiv de marţi a fost aprobată crearea Turneului Speranţelor, o competiţie dedicată copiilor născuţi în 2004, care va avea un buget de 250.000 de euro.
 
"Cel mai important subiect al zilei a fost înfiinţarea unei noi competiţii, Turneul speranţelor, o competiţie de elită pentru copiii născuţi în 2004. Un proiect care va fi coordonat de Gheorghiţă Geolgău, ca manager al departamentului de scouting. Este şi o competiţie de elită, dar şi un flitru de selecţie. Obiectivul este, pe de o parte, să punem pe picioare o competiţe la această categorie de vârstă, dar în acelaşi timp să putem să pregătim deja tot procesul de slecţie pentru prima reprezentativă de under 15 pe care o vom forma anul viitor. Am avut parte de o susţinere extraordinară din partea membrlor afiliaţi, astfel încât a şi fost aprobat de Comitetul Executiv. Şi investiţia este una pe măsură, de 250.000 de euro, în această primă generaţie de copii născuţi în 2004", a spus el. De asemenea, FRF nu a renunţat la centrele de excelenţă, care au fost redenumite, nemaivând acum nevoie de certificat de identitate sportivă de la MTS. 
 
"Al doilea subiect pe ordinea de zi a fost cel legat de centrele de excelenţă. Vlad Munteanu a prezentat în şedinţa Comitetului Executiv situaţia referitoare la centrele de excelenţă. Toate procedurile legale în ceea ce priveşte înfiinţarea celor patru centre au fost îndeplinite. lucru recunoscut şi de către Ministerul Tineretului şi Sportului. Însă nu am primit certificatul de identitate sportivă. De ce nu am primit? Îi lăsăm pe cei de la MTS să vă răspundă, fiindcă este o situaţie tristă, în care MTS se opune progresului fotbalului românesc. Pregătirea centralizată este un principiu pe care l-am considerat a fi important pentru dezvoltarea fotbalului din România şi pe care îl vom considera aşa şi de acum înainte. Am decis ca cele patru centre să devină centre naţionale de pregătire, astfel că nu vom mai avea nevoie de certificatul de identitate sportivă acordat de MTS. Jucătorii vor aparţine în exclusivitate cluburilor de provenienţă, iar ei vor fi convocaţi pe o perioadă de câte 12 luni. Altfel spus, decesul centrelor, doar de dragul unui parastas mediatic, nu s-a întâmplat", a explicat Burleanu.
 
Potrivit şefului de la Casa Fotbalului, FRF nu a primit vreo propunere care sş permită ca liga a IV-a din Bucureşti, în care se află CSA Steaua şi Academia Rapid, să aibă dreptul de a avea două echipe promovate. "Nu am discutat aşa ceva, nu am fost sesizaţi cu o asemenea propunere. Eu pot să vă spun care este sistemul astăzi de promovare-retrogradare. Avem 42 de echipe campioane, Bucureştiul la fel, o echipă campioană, care intră într-un sistem de baraj. Şi cele 21 de echipe câştigătoare se înscriu în Liga a III-a", a afirmat Răzvan Burleanu.
 
 

    

 

Comentarii