Hagi: Nu e cum zice Gigi Becali, că e deja campion. El ştie că e greu, nu doarme noaptea

vineri, 05 mai 2017, 20:40
5 MIN
 Hagi: Nu e cum zice Gigi Becali, că e deja campion. El ştie că e greu, nu doarme noaptea

Tehnicianul Gheorghe Hagi a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că Gigi Becali ştie că lupta pentru titlu este dificilă şi că trofeul încă nu este câştigat, menţionând că finanţatorul FCSB "nu doarme noaptea" deoarece a investit foarte mult, spre deosebire de el.

"Ce a făcut Astra, ce a făcut Steaua în ultimii 6-7 ani este fantastic, incredibil. Dar nu ne dăm seama. Dar succesul mare se construieşte. Ca să ai success trebuie să ai o viziune şi un proiect puternic la nivelu national, unde obiectivul numărul unu e să încercă să devii cel mai bun din Europa. Aţi văzut ce şansă am avut cu Steaua. Pe aia a dat-o numai Dumnezeu. Şi şansa lor că s-a accidentat Hodorogea, că am jucat în 10. Poate a venit rândul nostru să câştigăm. Poate da, poate nu. Dar nu e cum zice Gigi, că e deja campion. El ştie că e greu, o are grea, nu doarme noaptea. El nu doarme, eu dorm. Că am investit… Cât am investit? 60.000. Şi ăia în tranşe aşa. Şi el a investit vreo opt milioane, sau nouă, cât a băgat… Şi atunci la el e presiunea, nu la mine. Că el mă caută să cumpere jucători, nu eu pe el. Aşa că lucrurile sunt astea. Pentru că el are tradiţie, are club mare, noi venim din spate, dar venim bine. Noi suntem mândri că am ajuns să ne luptăm cu cele mai bune echipe", a spus Hagi.

Gheorghe Hagi a subliniat că FC Viitorul nu este luată în calcul când se discută despre titlu. "Important este ce face Viitorul? Cum să câştige campionatul? Cine e Viitorul să câştige campionatul? Ce, are vreo şansă? N-are nicio şansă. Deja titlul e făcut, e câştigat. Noi mergem să participăm acum la Piteşti, sau ştiu ştiu mai ce… Este o luptă, dar nu prea… şi nu vreau să intru în ea. Nu ei aveau relaţia împreună, Astra cu Steaua? Eu aşa am văzut la televizor. Nu cu mine, eu eram la mijloc, eu nu am avut nicio relaţie cu Astra, dar două săptămâni sau o lună, ei împreună au făcut totul, au vorbit între ei, şi-au pus, ba e antrenor, ba nu e antrenor, ba îşi pun jucătorii… Şi s-au supărat că am câştigat noi. Păi ce să facem, să ne dăm la o parte? Să ne zică atunci, să ne dăm la o parte. Ce, Steaua n-a câştigat şi ea cu Astra? Am zis eu ceva? Şi Dinamo i-a bătut. Am zis ceva?", a adăugat el.

Hagi a menţionat că există lipsă de respect faţă de eforturile jucătorilor săi. "Pe mine puneţi-mă de-o parte, că m-am săturat de câte succese am avut, eu doar sprijin acum pe ceilalţi să ajungă mari. Eu am jucat chiar la cei mai buni din lume şi ca şef în vestiar. E lipsă de respect vizavi de aceşti copii. Nu pot să câştige un meci că hop vine ceva. Aşa, o chestie frumoasă, aruncată. Nu am probe, dar zic. Noi am tăcut, am mers şi am jucat. Probabil că acum sunt speriaţi că avem şi noi şansa noastră, o şansă unică, dar făcută pe multă muncă. Să întrebaţi jucătorii cât munceau şi cât muncesc cu mine. Iar o să se găsească cineva care să spună că am început să mă simt persecutat. Staţi liniştiţi, că eu lupt, am valori profesionale ca lumea şi atunci lupt" a afirmat tehnicianul.

Gheorghe Hagi este de părere că în România trebuie să se investească în formarea de jucători. "Trebuie să vorbim de fotbal, nu de scenarii. Alea trebuie eliminate şi scoase în evidenţă lucruri serioase.. Sunt pline terasele de bârfă şi din ce în ce mai puţini jucători şi echipe. Se face mai puţin fotbal în România, şi restul creştem. Se pare că totul e pe stradă, nu e pe teren. Trebuie să construim lucruri. Aceste lucruri mă preocupă enorm în momentul de faţă. Trebuie investiţii în academii. La echipele de club avem noi bugete? România trebuie să fie conştientă că ne va aştepta o muncă titanică să revenim la nivelul la care am fost. Până acum am fost optimist, dar acum încep să mă gândesc mult cât o să dureze să revenim la nivelul cel mai mare. Mi se pare că ne-am îndepărtat de lumea bună, lumea puternică, fotbalul internaţional. Va fi o muncă foarte grea şi nu ştiu dacă o să mai revenim şi în cât timp. Am ieşit de pe prima linie şi a doua linie. Cota jucătorilor români este foarte slabă. O să ne coste foarte mult să ne recâştigăm acest respect. Cu copiii care ies".

Hagi crede că Dinamo o să fie "cea mai importantă" echipă. "Au ajuns să se bată la titlu. Are o şansă mare să iasă campioană. Vin din spate şi vin periculos, sunt puternici. E un club care a crescut", a subliniat el.

Tehnicianul a mai spus că abordează meciul cu CSU Craiova doar cu gândul la victorie. "Un meci foarte important, nu avem altă variantă decât cele trei puncte. Sperăm să facem un meci foarte bun, să avem şi şansă şi să câştigăm. Nu exis acea prospeţime care era la începutul anului, dar fiecare trebuie să dea maxim şi să încercăm să facem imposibilul acela de a câştiga şi de a lupta pentru a câştiga titlul. E o chestie incredibilă ce se întâmplă cu noi, dar suntem aici şi ne dorim".

FC Viitorul va întâlni echipa CSU Craiova, duminică, în deplasare, de la ora 21.15, în etapa a noua a play-off-ului Ligii I.

Comentarii