De Business

Punem punctul pe știi

Hostelurile din judeţ câştigă din ce în ce mai mulţi clienţi

sâmbătă, 17 ianuarie 2015, 02:50
1 MIN
 Hostelurile din judeţ câştigă din ce în ce mai mulţi clienţi

Hostelurile încep să dea bătăi de cap hotelierilor ieşeni. Costurile mici de cazare par a atrage tot mai mulţi turişti pe acest segment de piaţă. Aşa reiese din datele centralizate de Direcţia Judeţeană de Statistică (DJS). Pentru a doua lună consecutivă, hostelurile înregistrează un aflux ridicat de clienţi, iar supremaţia indiscutabilă a hotelurilor din judeţ pare, pentru moment, a fi pusă sub semnul întrebării.

Luna noiembrie a anului trecut a adus o victorie „la mustaţă” a hostelurilor în faţa hotelurilor la capitolul clienţi. 36,4% din vizitatori au optat pentru hosteluri, respectiv 36,3% s-au înregistrat în hoteluri, potrivit datelor DJS pe luna respectivă. Actualmente, în judeţul Iaşi funcţionează patru hosteluri, toate fiind situate pe raza municipiului reşedinţă de judeţ. Încă din luna octombrie a anului 2014 s-a observat o tendinţă pozitivă în dreptul hostelurilor, atunci când aceste unităţi au reuşit să atragă mai mulţi clienţi decât toate pensiunile din judeţ la un loc. Turiştii străini rămân în continuare o „pasăre rară” pe meleagurile ieşene.

„Sosirile turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat în luna noiembrie2014, 85,2% din numărul total de sosiri, în timp ce turiştii străini au reprezentat 14,8%”, au transmis oficialii instituţiei. Turiştii străini provin în proporţie de 83,1% din ţări situate în Europa. Pe de altă parte, în perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2014 sosirile au însumat 183.558 persoane, în creştere cu 6,6% faţă de perioda similară din 2013. În cazul înnoptărilor, creşterea este şi mai consistentă, de 10,2 puncte procentuale, durata medie a şederii fiind de asemenea „pe plus”, de la 1,94 zile la 2 zile.

 

 

Comentarii