Iaşul, pe acorduri de jazz. Începe The Gardener Jazz Festival

marți, 20 octombrie 2015, 16:06
2 MIN
 Iaşul, pe acorduri de jazz. Începe The Gardener Jazz Festival
Ieşenii care iubesc jazzul sunt aşteptaţi la The Gardener Jazz Festival, care este un proiect cultural lansat independent prin intermediul căruia se doreşte apropierea jazz-ului de Iaşi. Festivalul are loc între 22 şi 24 octombrie, la Sala Studio TVR Iaşi şi în barul La Bază, şi s-a născut în amintirea artistului ieşean Radu Grădinariu (foto).

Pentru cei care nu l-au cunoscut, Radu a fost în primul rând un mare iubitor de muzică. Indiferent de instrumentul ales (fie el chitară, cobză, ţambal, caval sau percuţie) sau de genul muzical pe care îl aborda, Radu promova muzica bună prin numeroasele proiecte muzicale în care era activ implicat. „Prin intermediul Festivalului Internaţional de Jazz «Richard Oschanitzky», Iaşul avea o bază culturală solidă în ce priveşte muzica Jazz. Însă odată ce acest festival a dispărut, s-a creat un gol pe care noi vrem să-l umplem.Totodată, festivalul are şi un fond emoţional, întrucât reprezintă o memorie vie a fratelui meu, Radu Grădinariu, cel care a dat numele primei ediţii şi care a plecat dintre noi anul trecut“, a declarat Bogdan Grădinariu, directorul festivalului.
 
Prima ediţie a festivalului a pregătit terenul pentru cea din acest an, astfel încât pe scena din Sala Studio a TVR Iaşi vor urca nume cunoscute atât din jazz-ul românesc, cât şi din cel internaţional.
 
La prima ediţie a The Gardener Jazz Festival au fost prezenţi peste 250 de persoane şi s-au cântat peste opt ore de muzică live. În programul de anul acesta al festivalului sunt cuprinşi Alex Jaxx Smooyh Band, A-C Leonte Quartet şi Hot Club de Bucharest, pe 22 octombrie, de la ora 19.
 
Vineri, de la ora 19 vor cânta Hippie Music (Germania), Sorin Romanescu şi Elena Morariu şi Viorica Pintilie Trio. Sâmbătă, de la ora 20, în barul La Bază vor cânta OPIS Band, Andra Botez, urmaţi de un jam session. Intrarea este liberă.
 

Comentarii