De Business

Punem punctul pe știi

Ieşenii care vor să se angajeze în străinătate au la dispoziţie 433 locuri de muncă

joi, 05 februarie 2015, 13:17
2 MIN
 Ieşenii care vor să se angajeze în străinătate au la dispoziţie 433 locuri de muncă

Ieşenii care caută să se angajeze în străinătate au la dispoziţie 433 locuri de muncă vacante prin programul EURES.

Se caută medic specialist radiolog pentru Danemarca. Salariul de bază oferit de “nordici” este de 83.000 euro brut pe an. Spitalul regional din localitatea Horsens a vacantat un astfel de post prin intermediul programului comunitar EURES. Departamentul de radiologie al spitalului din Horsens este modern echipat şi efectuează între 90.000-95.000 proceduri de radiologie anual, personalul medical fiind format din 67 angajaţi, din care 14 sunt doctori. Contractul oferit este pe perioadă nedeterminată, programul de lucru fiind de 37 de ore pe săptămână, plus cursuri de limbă daneză. Pe lângă pachetul salarial consistent, angajatorul asigură suport pentru transferul dosarului medical în Danemarca, relocare şi găsirea unei locuinţe în apropierea spitalului. De asemenea, în anunţul postat pe pagina EURES, se menţionează că se va acorda sprijin şi soţiei/ soţului pentru integrare şi găsirea unui loc de muncă, la cerere.

Pe de altă parte, asistenţii medicali ieşeni pot câştiga până la 2.700 euro brut lunar. Soluţia? Să acceseze unul din cele 30 de posturi scoase recent la concurs în Germania prin intermediul programului EURES. Asociaţia pentru Colaborare Transfrontalieră (VIJ Stuttgart) caută să angajeze asistenţi medicali generalişti pentru spitale şi azile de bătrâni de pe tot cuprinsul Germaniei. Angajatorul caută candidaţi cu cunoştinţe de limbă germană, de preferinţă la nivelul A2, oferind retribuţii lunare brute cuprinse între 2.200 şi 2.700 euro. Asociaţia va face o preselecţie a candidaţilor în funcţie de aplicaţiile transmise de aceştia şi de interviul pe care-l vor susţine ulterior (prin telefon, Skype sau personal). Persoanele preselectate în urma interviului vor avea o săptămână de practică în Germania, iar cheltuielile privind transportul şi cazarea vor fi suportate de VIJ Stuttgart. De asemenea, se vor acorda cursuri de limbă germană în Romania până la nivelul B1, iar candidaţii admişi vor fi consiliaţi în primele zile după ce ajung în Germania pentru a li se facilita demersul birocratic şi administrativ în intocmirea documentaţiei. Termenul-limită pentru a putea aplica la acest anunţ este 15 aprilie 2015.

Ieşenii care caută să se angajeze în străinătate în ţări ale Uniunii Europene au la dispoziţie 433 locuri de muncă vacante prin programul EURES, de trei ori mai puţine ca săptămâna trecută. Pentru mai multe detalii privind programul EURES şi informaţii amănunţite despre locurile de muncă valabile, ieşenii interesaţi se pot prezenta la sediul AJOFM Iaşi din strada Cucu nr. 1 sau la numărul de telefon 0232/254.578.

Comentarii