Ieşenii pot adopta câini de la noul padoc de la Tomeşti (FOTO)

marți, 04 martie 2014, 15:01
3 MIN
 Ieşenii pot adopta câini de la noul padoc de la Tomeşti (FOTO)

Padocul de la Tomeşti este funcţional de la începutul săptămânii. După mai bine de patru ani de lucrări şi întârzieri, Primăria a deschis adăpostul pentru animalele fără stăpân, care se află la marginea oraşului. Peste 220 de câini sunt cazaţi în acest moment la padocul din Tomeşti, animalele fiind mutate din adăpostul din Miroslava. Noul padoc are o capacitate maximă de 1.000 de locuri, însă este folosit la doar un sfert din cauza lipsei cuştilor. Încă 200 de cuşti urmează să fie aduse până la sfârşitul acestei săptămâni, iar restul, pe parcursul anului. Câinii comunitari sunt cazaţi în condiţii mult mai bune faţă de adăpostul din Miroslava. Animalele stau în cuşti de lemn noi, cu vase pentru apă şi hrană şi li se asigură asistenţă medicală permanentă. Primăria a instalat şi un modul provizoriu pentru cabinetele medicilor veterinari şi pentru personal, pavilionul administrativ urmând să fie construit în perioada următoare. Modulul are opt încăperi, printre care şi săli de operaţie, de consultaţii şi de recuperare pentru câinii cu probleme medicale.

 

GALERIE FOTO

 

Padocul de la Tomeşti este deschis şi ieşenilor care doresc să adopte câini. Programul de vizitare este de la ora 10 la ora 18, în fiecare zi. Iubitorii de animale trebuie să se prezinte cu buletinul şi apoi să completeze un formular pentru a pleca acasă cu unul dintre câinii din padoc. Societatea Salubris va oferi posibilitatea şi adopţiilor la distanţă. Astfel, câinii pot fi adoptaţi, dar rămân în continuare cazaţi şi îngrijiţi la padocul din Tomeşti în schimbul unei sume pe care o asigură lunar viitor stăpân. Acest tarif urmează să fie stabilit de conducerea Salubris în perioada următoare. Persoanele interesate de adopţii au la dispoziţie şi site-ul www.iasiadopta.ro care conţine cele mai importante informaţii în legătură cu îngrijirea sau adopţia unui câine. De asemenea, în perioada următoare va apărea şi un regulament în acest sens. „Pe parcursul zilelor următoare vom pune pe site-ul Primăriei şi regulamentul de gestionare adus în variantă finală după legea modificată şi cu normele care au fost modificate de curând. Facem apel la toţi iubitorii de câini, cei care cred că pot iubi câinii în mod adevărat şi pragmatic vorbind, pot adopta câini din padocul de la municipiu“, a precizat viceprimarul Mihai Chirica.

Municipalitatea a cheltuit din fonduri proprii peste 2 milioane de lei pentru a construi cele 11 structuri metalice care adăpostesc cuştile câinilor. Suma a fost cheltuită din 2009, de când a fost semnat contractul de lucrări cu firma Iasicon, până în prezent. „Padocul nu este finalizat în totalitate. Va putea adăposti pe parcursul anilor inclusiv animale de talie mare, păsări şi inclusiv ne gândim să fixăm chiar şi un cimitir pentru animale“, a completat Chirica. Conform acestuia, în Iaşi mai sunt peste 10.000 de câini comunitari.

Comentarii