Ilustrate din vacanţă

marți, 01 iulie 2014, 01:50
3 MIN
 Ilustrate din vacanţă

* Nu ştim alţii cum sunt, dar noi suntem cu toţii, azi, în prima zi a lui iulie. Am mai pomenit şi cu alte ocazii despre porecla de "lună a lui Cuptor": se pare că a fost pusă la oha, să-i oftice pe cei care dârdâie sub pături, pe plajă, sau poate că o fi luna lui Cuptor humuit, când crapă mâţele, jucându-se cu motoceii de pe sfoară. În fine, pe alocuri, soarele a ieşit dintre nori, iarba şi nisipul s-au mai zvântat, iar turiştii au început să facă primii paşi şovăielnici către locurile de petrecere a unor concedii binemeritate. Primele informaţii de acolo nu au întârziat să apară, graţie corespondenţilor noştri trimişi pe banii lor:

* Petronel Tălâmbă a isprăvit de citit cu chiu, cu vai, cea de-a treia carte din viaţa sa (37 de ani). Mai exact, a citit o carte motivaţională, de dezvoltare personală, din care a înţeles că e deosebit de ceilalţi, fiind un om cu mare putere lăuntrică şi calităţi nebănuite, dar încă nedescoperite. Iată de ce, aflat la mare, s-a băgat în apă. Habar n-avea să înoate, dar învăţase din carte că are calităţi ascunse, aşadar s-a avântat în larg şi s-a înecat. Salvamarul de pe plajă nu l-a observat, fiindcă în acele momente citea şi el altă carte motivaţională. Şi Anghel Pupăzariu, aflat tot la mare (dar în altă staţiune) e amator de cărţi motivaţionale, din care a învăţat că oamenii sunt buni, în profunzime; de-aia a cumpărat de la un vânzător ambulant porumb fiert şi acadele de casă, făcute manual. Pe vânzător îl duruse la bască de cărţile motivaţionale şi de faptul că e bun, în profunzime, când a fiert porumbul în apa în care îşi spălase copiii şi când şi-a scuipat în palme, ca să frământe mai cu spor pasta de acadele făcute manual.

* Fiindcă veni vorba despre vânzătorii ambulanţi: sezonul estival 2014 aduce noi produse comercializate de aceştia, în ton cu moda şi adaptate la situaţia de criză din ţară. De mult succes se bucură săpunul care nu se înmoaie în apă, deci nu se termină, fabricat din plastic. Pentru cei care se gâdilă cu piatra de călcâie şi aspra de mare au apărut piatra lucioasă, care nu râcâie, şi neteda de mare. Din aceeaşi gamă mai fac parte briceagul fără tirbuşon şi desfăcător de sticle, pentru cei care n-au bani să cumpere sticle de bere sau vin, umbrela care nu se poate deschide, pentru cei care n-au parte de soare pe durata sejurului, precum şi alifiile de plajă cu protecţie împotriva ploii şi a frigului din staţiuni.

* Aflată pe litoral împreună cu familia, distinsa doamnă Anemona Ferfeniţă, 83 de ani neîmpliniţi, a fost văzută de toţi cei 17 turişti de pe plajă pe când îşi pocnea cu beţele de cort ginerele şi îl izbea cu capul de un chioşc cu ţuică fiartă. Se pare că scandalul ar fi început de la o banală poză, pe care doamna a făcut-o cu maimuţa fotografului, şi de la entuziasmul ginerelui, care ar fi exclamat, văzând-o, "Mamă soacră, arătaţi superb! Iar maimuţa din stânga are o privire aproape umană!". Din nefericire, maimuţa era cea din dreapta…

 

Comentarii