IMAGINI Meci jalnic, rezultat pe măsură

vineri, 23 octombrie 2015, 21:14
5 MIN
 IMAGINI   Meci jalnic, rezultat pe măsură

  

 
CSMS Iaşi – Concordia Chiajna 0-1 (0-0), în etapa a XV-a a Ligii I de fotbal n CSMS a pierdut în faţa unei echipe modeste, care nu bătuse pe nimeni în deplasare în acest sezon şi care a venit fără jumătate de echipă în Copou

 
 
 
 
CSMS: Caparco – Voicu, Mihalache, Frăsinescu, Ciucă – Mitic, Enescu (’46 – V. Gheorghe) – Viveiros, Grigorie (’65 – Piccioni), Böle (’76 – Boiciuc) – Golubovic. Antrenor: Nicolo Napoli.
Concordia: Matache – Serediuc (’71 – Cr. Ciobanu), Mamele (’40 – M. Marin), Tincu, Bărboianu – Giurgiu, B. Madeira – Grădinaru, Purece, Lazăr – Răducanu (’77 – Dina). Antrenor: Cornel Ţălnar.
Cartonaşe galbene: Ciucă (’51), Frăsinescu (’63), Voicu (’85, ’86), Boiciuc (’87) – Răducanu (’29), Tincu (’76), Ciobanu (’86, ‘90^5).
Eliminări: Voicu (’86) – Cr. Ciobanu (‘90^5).
Arbitri:  L. Rusandu; S. Gheorghe, Fl. Badea.
0-1, min. 64: Purece a executat foarte bine o lovitură liberă din lateral dreapta, deasupra zidului, pe colţul scurt, mingea a lovit bara şi pe Caparco, a ricoşat la Bruno Madeira, care a reluat din careul mic.
 
 
CSMS Iaşi s-a făcut de râs aseară, în Copou. Echipa ieşeană, care începuse să vorbească iarăşi de play-off, după succesul cu FC Voluntari, din runda precedentă, a cedat în faţa unei grupări modeste, din subsol, care obţinuse doar două puncte în cele şapte deplasări din acest sezon! Ruşinea este cu atât mai mare cu cât oaspeţii au venit ieri fără jumătate de echipă, piese importante ca Bucurică, Sîrghi, Constantinescu, Cristescu ori Pena nefăcând deplasarea la Iaşi.
Semnale că lucrurile nu sunt în regulă au apărut încă din prima repriză, când gazdele nu au fost în stare să-şi creeze vreo ocazie de gol! Nici oaspeţii nu au impresionat, însă cornerele “tăiate”, executate de Purece (‘5 şi ’19) şi, mai ales, şutul lui Grădinaru, din prelungiri, l-au întrebuinţat pe Caparco.
Odihna părea că i-a trezit pe ieşeni, chiar dacă Grigorie a aţipit când a scăpat singur cu Matache (’46), iar Ciucă (’58) a trimis pe lângă poartă, din careul mic. Concordia, care ameninţase încă o dată, în minutul 54, când Răducanu nu a ajuns la şutul-centrare trimis de Grădinaru, a fost însă gruparea care a dat lovitura, Madeira deschizând scorul în minutul 64. Paradoxal, la 0-1 tot oaspeţii au fost mai periculoşi, portarul CSMS parând şuturile lui Purece (’67 şi ‘78) şi Răducanu (’75). Nici apropierea finalului nu i-a trezit pe moldoveni, care nu au fost capabili să ameninţe serios poarta lui Matache, şutul lui Voicu din minutul 82 fiind doar pentru statistici. Iaşul pierde astfel neaşteptat, dar meritat şi iroseşte o uriaşă şansă de a încurca şi aşa complicatele calcule ale play-off-ului.
 
Prunea: “Cel mai prost joc de când sunt preşedinte”
 
^ Preşedintele CSMS Iaşi, Florin Prunea, a spus, la final, că “e cel mai prost joc de când sunt preşedinte la Iaşi. Nu e de vină euforia victoriei cu FC Voluntari, pentru că nu am bătut atunci pe Barcelona. Vom analiza la rece lucrurile care s-au întâmplat. Obiectivul nostru rămâne locurile I-IX, la final. Până atunci, la iarnă vom trage o linie şi vom vedea ce trebuie să facem”. ^ Fostul jucător al CSMS Iaşi, Răzvan Tincu, a fost integralist la oaspeţi. “A fost o senzaţie ciudată să câştig împotriva echipei la care m-am simţit foarte bine şi la care am fost căpitan de echipă. Acum sunt însă la Chiajna şi trebuie să-mi fac datoria. În condiţiile în care am avut multe absenţe, diferenţa s-a făcut datorită faptului că am dat dovadă de caracter, am fost uniţi şi determinaţi”. ^ În minutul 44, Ciucă l-a faultat în colţul careului mare pe Purece, arbitrul neacordând  penalty. ^ În condiţiile în care au avut foarte mulţi absenţi, oaspeţii au avut doi titulari foarte tineri, Grădinaru şi Răducanu, iar pe bancă mulţi fotbalişti necunoscuţi: Cr. Ciobanu, M. Marin, Răsdan, Fota. ^ Voicu a primit cele două cartonaşe galbene într-un minut: primul pentru proteste, al doilea în urma unei altercaţii cu Ciobanu, care a fost, la rândul lui avertizat. Fotbalistul de la Chiajna a a fost eliminat în prelungiri, al doilea “galben” văzându-l pentru o simulare ^ CSMS va întâlni din nou Concordia Chiajna, marţi de la ora 19:00, în optimile Cupei României. De data aceasta la Chiajna! ^ Cel de-al doilea meci al etapei: ACS Politehnica Timişoara – CFR Cluj 1-2 (0-2). Au marcat: Hernandez (’90) / Nascimento (’16), Cristian (’42).
 
Declaraţiile tehnicienilor
 
Nicolo Napoli: “Sunt nemulţumit de joc. Am făcut un meci slab şi am pierdut. Mai mulţi jucători nu au jucat bine. Am cerut să pasăm, să nu ne grăbim, însă s-a jucat doar cu mingi lungi, care au fost uşor anihilate. În plus, arbitrul nu le-a dat mai multe galbene şi a permis tragerile de timp. A venit la bancă şi mi-a spus că va ţine cont de întreruperi, iar apoi a dat doar patru minute de prelungire. Nu înţeleg de ce nu sunt delegaţi cei mai buni şapte arbitri din ţară în fiecare etapă”.
Cornel Ţălnar: “Mă bucur că am obţinut prima victorie în deplasare din campionat. A fost o victorie meritată, pentru că, în afară de gol, am mai avut şi alte ocazii mari. În plus, nu ni s-a acordat un penalty, la faultul asupra lui Purece. Succesul e cu atât mai important cu cât am jucat fără cinci-şase jucători de bază. Chiar şi aşa, am pregătit meciul pentru a câştiga. La succes a contribuit şi faptul că am studiat şi anihilat jocul adversarului, bazat pe mingi lungi spre Golubovic”.
 
 
 
 

Comentarii