În 10 zile de înscrieri nu avem niciun candidat oficial la Primărie. Mai sunt însă 5 zile!

vineri, 22 aprilie 2016, 01:56
2 MIN
 În 10 zile de înscrieri nu avem niciun candidat oficial la Primărie.  Mai sunt însă 5 zile!

Candidaţii la funcţia de primar al Iaşului vor intra oficial în cursa electorală pe ultima sută de metri. Cu toate că perioada de înscrieri a demarat pe 11 aprilie şi va fi închisă pe 26 aprilie, până ieri după-amiază, niciunul dintre cei 11 candidaţi anunţaţi nu şi-a depus dosarul. 

Unele surse vorbesc despre faptul că, în cursul zilei de astăzi, ar putea fi înregistrată prima candidatură. „Ziarul de Iaşi“ a contactat ieri candidaţii la alegeri, iar cei care au răspuns apelurilor telefonice ne-au precizat că îşi vor depune candidaturile în perioada 23 – 26 aprilie. „Eu vreau să folosesc această perioadă care a mai rămas pentru a mă consulta cu ieşenii. Candidatura o voi depune luni sau marţi“, a spus candidatul independent Viorel Blăjuţ.

Deputatul Petru Movilă (PMP) a explicat, la rândul lui, că se află încă în procesul de strângere a semnăturilor şi îşi va depune candidatura luni. Candidatul independent Andrei Postolache a precizat că dosarul său va fi înaintat în următoarele zile, iar Anca Preda a subliniat că, cel mai probabil, va face acest demers în ziua de luni.

La sfârşitul acestei săptămâni, sau luni, sunt aşteptate şi candidaturile lui Mihai Chirica (PSD) şi a lui Marius Bodea (PNL). Alţi candidaţi care şi-au anunţat intenţia de se înscrie în cursa electorală sunt Radu Botez (ALDE), deputatul Camelia Bogdănici (UNPR), Radu Plămădeală (M10), Cristian Cernescu (Forţa Moldova) şi Traian Dobre (PSRO).

În cazul partidelor, unul dintre motivele principale pentru întârzierea depunerii candidaturilor constă în faptul că încă nu au fost definitivate listele cu consilieri locali şi consilieri judeţeni. Alegerile locale vor avea loc pe 5 iunie, iar campania electorală va începe pe 6 mai.

 

Comentarii