Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

În această imagine se vede cum avocatul Gafon fuge după ce a omorât un om

GALERIE
accidentul produs de gafon
  • accidentul produs de gafon
- +

Avocatul ieşean Iulian Gafon, implicat ca apărător în mai multe dosare importante din Iaşi, a fost arestat, ieri după-amiază, după ce sâmbătă s-a urcat la volan băut, având permisul suspendat, şi a lovit mortal un bărbat ce aştepta pe trotuar pentru a trece strada. Gafon a fugit de la locul accidentului, însă a fost convins de un poliţist să se predea. Când a fost testat, a reieşit că avea 1,23 mg/l alcool în aerul expirat. Acelaşi poliţist i-a întocmit dosar penal avocatului în luna iunie, atunci când l-a prins beat la volan, cu alcoolemie de 2,25 la mie în sânge. În imaginea de mai sus se vede momentul fugii avocatului, surprins în imagini de un cititor al ziarului. Avocatul a plecat de la locul faptei cu pană la roata din faţă,  dreapta

 

 

Un avocat din Baroul Iaşi a fost arestat pentru 30 de zile, ieri după amiază, după ce a fost protagonistul unui eveniment rutier cutremurător. Iulian Gafon, membru al societăţii de avocatură Nechita & Aso­cia­ţii“, este acuzat de ucidere din culpă, vătă­mare corporală din culpă, conducere cu permisul suspendat, conducere în stare de ebrietate şi părăsirea locului accidentului, fapte pentru care judecătorii Curţii de Apel Iaşi au considerat că se impune arestarea.

Gafon a produs un accident rutier în după-amiaza zilei de sâmbătă, în jurul orei 17,30, pe Şoseaua Nicolina, în apropiere de Belvedere. Se îndrepta înspre oraş dintr-un loc necunoscut iar în dreptul unei treceri de pietoni, pe fondul stării avansate de ebrietate, a pierdut controlul volanului şi a izbit în plin un bărbat de 57 de ani. Victima se afla alături de soţie când a fost luată în plin de vehiculul Volkswagen Golf V. După ce bărbatul a fost dus pe capotă câteva zeci de metri, Gafon - spun martorii, ar fi frânat brusc, victima lovindu-se puternic de asfalt.

„La locul solicitării a fost găsit un bărbat în vârstă de 57 de ani, în stop cardio-respirator şi imediat s-au început ma­nevrele de resuscitare. După 30 minute de resuscitare, administrare de medicaţie spe­cifică, a fost intubat şi ventilat meca­nic, însă pacientul nu a răspuns pozitiv la manevrele de resuscitare fiind declarat decesul. Acesta prezenta traumatisme şi leziuni incompatibile cu viaţa“, a spus Nicolae Pralea, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Iaşi. Soţia acestuia a ajuns la Spitalul „Sfântul Spiridon“, însă rănile au fost superficiale. Femeia a suferit un atac de panică imediat după im­pact. Când a fost descoperită de Poliţia Ru­tieră, maşina avea parbrizul spart şi pană la roata dreapta faţă. 

A fugit de la locul accidentului 

După ce l-a proiectat pe pieton pe şosea, Iulian Gafon nu a oprit ci a continuat să conducă, fugind de la locul accidentului. El a abandonat maşina pe strada Mitropolit Varlaam, în apropiere de Kaufland Nico­lina. De serviciu în seara respectivă se afla şi un poliţist care, în luna iunie, îl prinsese pe Iulian Gafon conducând beat. Respecti­vul agent a descoperit maşina şi şi-a adus aminte că aceasta îi aparţine avocatului. Potrivit unor surse judiciare, în acel mo­ment poliţistul l-ar fi sunat pe Iulian Gafon, sfătuindu-l că cel mai bine pentru el ar fi să se predea. În cele din urmă, avocatul a fost de acord, iar un echipaj al Poliţiei Rutiere l-a preluat şi l-a dus la sediul instituţiei pentru audieri.

Avocatul a fost şi testat cu etilotestul, reieşind o concentraţie de 1,23 mg/l alcool în aerul pur expirat. Iulian Gafon s-a prevalat de dreptul la tăcere, refuzând să facă orice fel de declaraţie în faţa poliţiştilor. Aceştia au dispus spre seară reţinerea pentru 24 de ore, iar Iulian Gafon a fost dus la spital, unde i s-au prelevat pro­be biologice. Până aseară, rezultatul acestora încă nu ajunseseră la anchetatori.

Prins beat şi în iunie 

Avocatul Gafon avea permisul suspendat pe perioadă nedeterminată deoarece era cercetat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi într-un alt dosar pentru conducere sub influenţa alcoolului. Pe 10 iunie, în municipiul Iaşi, avocatul a fost oprit de poliţiştii rutieri, care au constatat că era băut. Probele de sânge au relevat, ulterior, că Iulian Gafon avea o alcoolemie de 2,25 la mie, în sânge. Dosarul din iunie a fost conexat cu cel deschis în urma accidentului de sâmbătă, cauza fiind instrumentată de procurorul Iulian Ispir, de la Parchetului de pe lângă Curtea de Apel.

„Urmează ca cercetările să fie continuate pentru a se stabili cu exactitate modul în care s-a produs evenimentul. Aşteptăm şi rezultatele probelor de sânge prelevate“, ne-a spus procurorul de caz. Iulian Gafon a fost reprezentat din oficiu la audierile de la Parchet, la instanţă el fiind apărat chiar de şeful societăţii de avocatură la care acti­vează, Ionel Nechita. Acesta din urmă a declarat ieri-după amiază că Iulian Gafon regretă ceea ce s-a întâmplat. Societatea de avocatură a lui Nechita a reprezentat, de-a lungul timpului, mai multe personaje cunoscute în oraş, în special în dosare de corupţie.

Printre dosarele celebre se numără cel al lui Cris­tian Adomniţei sau Vasile Astărăstoae. Voci din rândul avocaţilor ieşeni spun că acest caz a împărţit în două breasla, unii dintre colegii lui Iulian Gafon blamându-l vehement pe acesta, în timp ce alţii i-au luat apărarea, pe motiv că a făcut o greşeală. Iulian Gafon are posibilitatea să conteste decizia Curţii de Apel Iaşi, putând ob­ţine revocarea arestului preventiv la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a Ro­mâniei. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri