În Turcia, cu gândul la întăriri

vineri, 13 ianuarie 2017, 02:43
3 MIN
 În Turcia, cu gândul la întăriri

 Programul meciurilor de verificare ale CSM Politehnica din cantonament a suferit modificări.

CSM Politehnica Iaşi a plecat ieri în Turcia, unde va derula cantonamentul acestei ierni. Componenţa delegaţiei a fost cea anunţată în numărul de ieri al “Ziarului de Iaşi”, 11 oficiali şi 21 de jucători urcându-se în avionul Iaşi – Bucureşti. Din Capitală, CSM urma să ajungă în Antalya tot pe calea aerului, cu două curse, punctul de legătură fiind Istanbul.
Subţirimea lotului care a făcut deplasarea a fost punctată şi la conferinţa de presă organizată înaintea plecării. “Plecăm doar cu 18 jucători de câmp, între care trei juniori. Sper ca măcar zilele următoare să rezolvăm transferurile propuse. În ultima lună, am vorbit de trei-patru ori pe zi cu preşedintele pe tema transferurilor. Sper ca până pe 14-15 ianuarie să ajungă întăririle dorite” , a menţionat antrenorul principal, Eugen Neagoe. Până şi jucătorii spun că echipa are nevoie de întăriri. “Ne mai trebuie jucători. Suntem doar doi mijlocaşi centrali, eu şi Vasile. Vin accidentările, vin suspendările, trebuie să ne întărim” a spus Milan Mitic, care a fost completat de Cătălin Ştefănescu: “Nu e treaba mea, însă cred că avem nevoie de trei-patru jucători de valoare”.
Importanţa cantonamentului a fost punctată la conferinţa de ieri. “Perioada de iarnă este una mai dificilă. E şi o perioadă foarte scurtă, în trei săptămâni începem campionatul. Sper ca toţi jucătorii să fie sănătoşi. Vor fi două antrenamente pe zi, cinci meciuri amicale bune, sper să creştem” a declarat Neagoe. “E o perioadă foarte importantă. Ne dorim să facem o pregătire bună, care să ne ajute să obţinem rezultate favorabile. Eu am pornit foarte prost la Iaşi, mi-am mai revenit pe final, sper să am un retur mai bun. Avem şanse la play-off, însă este foarte greu să ajungem acolo” a punctat Ştefănescu. Mitic crede că echipa are nevoie de constanţă pentru a-şi îndeplini obiectivul: “Mergem să ne pregătim cât mai bine şi să începem campionatul în forţă. Timpul este foarte scurt. Eu sper să se amâne startul, e o bătaie de joc să joci pe terenuri cum au fost în decembrie şi cum cred că vor fi şi în februarie. Pentru a ajunge în play-off, avem nevoie să eliminăm inconstanţa din tur”.
Tonusul jucătorilor a fost îmbunătăţit de faptul că aceştia au primit asigurări că vor ajunge în această lună la zi cu drepturile financiare, după ce va fi încasată a doua rată din drepturile de televizare.
Şefii CSM au mai anunţat că programul meciurilor de verificare din Antalya a fost modificat. Astfel, după disputele de pe 15, cu Şahtior Karagandî şi de pe 18, cu Jagiellonia Bilaystok, Iaşul va juca pe 21 cu Vereia Stara Zagora (locul IX în Bulgaria I), dată la care trebuia să fie întâlnită FC Tosno. Testul cu ruşii se va derula două zile mai târziu, în locul celui cu Inter Baku, partidă care a fost anulată. Ultima repetiţie rămâne cea cu Dunav Ruse, de pe 25. 
 
 
 
 

Comentarii