Inainte, spre play-off!

joi, 30 iulie 2009, 22:43
4 MIN
 Inainte, spre play-off!

Steaua – Motherwell FC 3-0 (2-0).

Steaua: Tatarusanu – Golanski, Goian, Baciu, Ninu – Szekely (’26 – Grzelak), Onicas, Ionescu, Nicolita (’87 – Ochirosii)  – Stancu, Surdu (’72 – Bibiskov). Antrenor: Cristiano Bergodi.

Motherwell: Ruddy – Humphrey (’55 – O’Brien), Craigan, Hutchinson, Reynolds – Coke, Jennings (’77 – Murphy), Forbes (’37 – Hammell), Slane – Sutton, Murphy. Antrenor: Jim Gannon.

Arbitri: Cünneyt Çakir – Tarik Ongun, Selçuk Kaya (Turcia).

Cartonase galbene: Goian, Ninu / Craigan.

1-0, min. 31: corner executat de Nicolita, Goian trimite cu capul, dar mingea este deviata in proprie poarta de Craigan.

2-0, min. 45: pasa filtranta in adincime a lui Grzelak pentru Nicolita, care patrunde si inscrie de la10 m.

3-0, min 60: Grzelak ii da mingea printre picioarele lui Slane si centreaza perfect pentru capul lui Stancu.

"Asta-i Steaua ce-am visat-o, nebunul de Bergodi a creat Arsenal de Romania", spunea Gigi Becali dupa meciul din Ghencea, dar exuberanta patronului are o mare nota de exagerare. Steaua a jucat ofensiv da capo al fine, insa adversarul s-a aratat a fi foarte modest, uneori sub maghiarii de la Ujpest. Scotienii si irlandezii de la Motherwell, in mare parte jucatori tineri, n-au putut schita nimic mult timp, iar in fata lor, pustanii Onicas si Ionescu pareau supervedete mondiale. Totusi, combinatiile initiate de Szekely si cei doi mijlocasi centrali nu si-au gasit finalizarea dorita, datorita impreciziei lui Surdu si a incercarilor pripite ale celor doua virfuri de la distanta. Nu e de mirare faptul ca primul gol a fost un autogol stupid, dar acest accident al lui Craigan (capitanul scotienilor) a dinamizat si mai mult energiile echipei bucurestene. La numai un minut dupa 1-0, gazdele au beneficiat de o lovitura libera indirecta din careu, Grzelak (care l-a inlocuit pe Szekely, accidentat) a tras de doua ori in zid, iar Nicolita n-a nimerit poarta din unghi. A urmat imediat un fault in careu al lui Forbes asupra lui Surdu, s-a acordat penalty, Goian a tras puternic, dar telefonat, permitindu-i lui Ruddy sa respinga. In continuare, vioara intii a jocului a devenit polonezul Rafal Grzelak, care a fost la originea celorlalte doua goluri ale Stelei: o pasa exceptionala pentru Nicolita (golul doi, la care a contribuit si Stancu, care si-a derutat adversarii sarind peste minge) si umilirea totala a mijlocasului Slane, care a primit mingea printre picioare la golul lui Stancu. In min. 71, putea fi 4-0, daca Surdu n-ar fi luftat caraghios la centrarea lui Stancu, dar scorul putea fi (nemeritat) si 3-1, in min. 76. Atunci, la o lovitura libera executata de Sutton, Tatarusanu a respins in fata, iar Coke, cu poarta goala in fata a sutat peste poarta. Antrenorul Jim Gannon si-a amintit ca rezerva de Murphy a marcat trei goluri albanezilor de la Flamurtari in acel de pomina 8-1, dar acum era vorba de un alt adversar. Se spune ca Motherwell este o echipa care joaca altceva pe teren propriu, dar totusi nu este Middlesbrough, asa ca din punct de vedere al calificarii, meciul de joia viitoare din Scotia nu prea poate pune probleme echipei lui Bergodi.

FC Vaslui – Omonia Nikosia 2-0 (1-0).

Vaslui: Kuciak – Buhus, Cinu, Zubar, Balace – Ljubinkovic (’68 – Pavlovic), Ghencev, Gerlem (’78 -Gingioveanu) – Wesley – Burdujan, Temwanjera (’74 – N. Jovanovic). Antrenor: Cristian Dulca.

Omonia: Kostolis – Davidson, Alabi, Aloneftis, Aguiar – Charalambous, Kaseke (’77 – Konstantinou), Zlogar, Pastatsoglou – Christophi (’66 – Efrem), Zurawski. Antrenor: Takis Lemonis.

Arbitri: Douglas McDonald – Graham Chambers, Brian McGarry (Scotia).

1-0, min. 19: Gerlem suteaza de la 20 metri, mingea loveste ambele bare laterale, ricoseaza la Temwanjera, care inscrie de la 10 m.

2-0, min 55: o minge trimisa neglijent acasa de aparatorii ciprioti este recuperata de Wesley, acesta paseaza inapoi spre Temwanjera, care il executa pe Kostolis.

Cartonase galbene: Buhus, Balace / Kaseke, Alabi, Konstantinou.

Comparativ Steaua, FC Vaslui a avut o sarcina mult mai grea cu cipriotii de la Omonia, iar prudenta de care au dat ambele echipe si-a pus amprenta pe calitatea meciului. Pe ansamblu, Omonia a punctat mai mult la capitolul ocazii, insa scorul a fost 2-0 pentru echipa lui Cristi Dulca. Vasluienii au reusit sa reziste unul start mai bun al cipriotilor, care puteau inscrie, desi golgeterul echipei, Michalis Konstantinou, nu a fost introdus in formula de start. Piesele grele ale echipei din Insula Afroditei au fost experimentatii stranieri, Zlogar (cunoscut si de CFR Cluj din disputele de trista amintire cu Anorthosis) si Zurawski. In minutul 8, polonezul a centrat perfect si slovenul a trimis pe linga poarta, Zurawski trecindu-si si el in cont o mare ocazie. In conditiile in care si posesia apartinea echipei cipriote, golul lui Mike Temwanjera, dupa ce Gerlem a reusit performanta de a nimeri ambele bare dintr-un singur sut, a fost o autentica lovitura, care a dat aripi echipei vasluiene, fata jocului schimbindu-se din acel minut 20. Putea fi 2-0 inca din min. 43, cind Ghencev a sutat naprasnic de la 30 de metri, putin peste poarta, dar a fost 2-0 la zece minute dupa pauza, dupa ce zimbabweanul si-a dublat reusita, cu putin noroc. Dupa ce Wesley a incercat, fara succes sa lobeze peste portar, a inceput cosmarul vasluienilor, pentru ca oaspetii au renascut si au navalit spre meterezele excelentului Kuciak. Ca urmare, Zurawski si Aguiar au fost aproape de a-l pacali pe slovac, iar emotiile s-au amplificat datorita accidentarii temporare a portarului vasluian, intr-un moment in care Dulca operase schimbarile. FC Vaslui a reusit, insa, sa reziste iuresului si sa initieze citeva contre, insa scorul nu a mai fost modificat. Va fi un retur greu, marti, in infernul de la Nikosia, insa, cel putin prin prisma rezultatului, echipa din Vaslui are prima sansa de calificare in ultimul tur dinaintea grupelor Europa League

Comentarii