Încărcare wireless pentru smartphone în Opel Adam

luni, 11 aprilie 2016, 01:50
2 MIN
 Încărcare wireless pentru smartphone în Opel Adam

Opel pune acum la dispoziţie un sistem de încărcare wireless la bordul anumitor variante ale elegantului model ADAM, oferind posibilitatea de a reîncărca bateria telefonului prin intermediul unui câmp electromagnetic, ceea ce implică mai puţină dezordine şi mai puţine cabluri. Este suficient să se conecteze telefonul la încărcătorul integrat şi încărcarea wireless va începe imediat. Cu încărcarea wireless, Opel OnStar, tehnologia de infotainment IntelliLink premiată, CarPlay şi aplicaţia Android Auto, ADAM este un adevărat deschizător de drumuri. 

„Tehnologia noastră de infotainment IntelliLink premiată, compa-tibilă cu smartphone-urile, a fost introdusă în premieră la modelul Opel ADAM, care ilustrează perfect nivelul ridicat de personalizare şi tehnologie al unui autovehicul de mici dimensiuni. Iar acum, cu încărcarea wireless şi Opel OnStar, am dus modelul nostru mini de succes la un nivel superior“, a declarat Peter Christian Küspert, Vicepreşedinte Vânzări şi Servicii Post-Vânzare Opel Group.

Încărcarea wireless (cunoscută şi sub denumirea de încărcare inductivă) foloseşte un câmp electromagnetic pentru a transfera energie între două obiecte prin intermediul unei staţii de încărcare. Energia este transmisă prin intermediul conectării inductive la un dispozitiv electric, care poate apoi să folosească energia respectivă pentru a încărca bateria sau a controla dispozitivul.

O bobină de inducţie integrată în încărcător creează un câmp electromagnetic alternativ, iar a doua bobină de inducţie din dispozitivul mobil preia energia de la câmpul electromagnetic şi o transformă în curent electric pentru încărcarea bateriei.

Datorită staţiilor de andocare disponibile ca accesorii, tehnologia este disponibilă, de asemenea, în multe autovehicule. Totuşi, staţia de andocare trebuie să fie conectată prin cablu la sistemul electric al autovehiculului; şi, în funcţie de locul unde este instalată, poate să obtureze, într-o măsură mai mică sau mai mare, câmpul vizual al şoferului.

O idee mai şi mai bună este integrarea încărcării wireless a smartphone-urilor în autovehicul. Încărcătorul wireless din dotarea ADAM este compatibil cu standardele de interfaţă „Qi“ şi „Powermat“ şi este situat pe consola centrală, în faţa schimbătorului de viteze. Şoferii îşi pot ţine mâinile pe volan şi, cu ajutorul tehnologiei Bluetooth, îşi pot conecta la autovehicul telefonul care se încarcă wireless şi, de exemplu, pot efectua apeluri sau asculta muzică prin streaming în timp ce dispozitivul se încarcă fără să incomodeze.

Cu OnStar, asistentul de conectivitate şi service Opel, şoferii autovehiculelor ADAM pot, de asemenea, să acceseze un hotspot Wi-Fi 4G/LTE puternic care asigură o conexiune de date de mare viteză în autovehicul pentru până la şapte dispozitive.

Încărcarea wireless este disponibilă opţional pentru toate modelele din gama ADAM, cu excepţia versiunii de bază.

Comentarii