De Business

Punem punctul pe știi

Incredibil: Administratorii judiciari de la Fortus SA se sfâşie între ei!

vineri, 17 martie 2017, 02:50
2 MIN
 Incredibil: Administratorii judiciari de la Fortus SA se sfâşie între ei!

Insolvency Mureş, actualul administrator al firmei ieşene cere socoteală Management Reorganizare Lichidare S.P.R.L. pentru un decont care îl consideră nelegal.

Fostul aministrator judiciar al Fortus din Iaşi, cel care cere în instanţă falimentul societăţii pentru a recupera onorariul restant de peste 79 mii lei este găsit cu „musca pe căciulă” de către actualul administrator judiciar, Insolvency Mureş, prin reprezentantul Todor Ignaţie.  Management Reorganizare Lichidare S.P.R.L. prin reprezentantul Andronic Lucian Vasile este strâns cu uşa din cauza unui decont pe care l-a făcut anul trecut. Se pare că acesta şi-a decontat din banii Fortus până şi hârtia şi timbrele de la scrisori. Decontul, în valoare de 26.000 de lei vizează expedieri poştale, acte contabile şi cheltuieli de deplasare. În Buletinul Procedurilor de Insolvenţă din 13 martie, a.c., reiese faptul că nu sunt destule probe la dosar care să justifice banii. Fostul administrator judiciar este obligat astfel să completeze dosarul cu un raport complet care să convingă creditorii. Ba mai mult, Todor Ignaţie îi cere lui Vasile Andronic să refactureze toate cheltuielile.

„Există unele cheltuieli (expedieri poştale) care nu sunt clare, nu se ştie dacă sunt sau nu pentru Fortus ori alte societăţi. Actele justificative sunt împărţite în trei categorii. Prima vizează actele contabile care într-adevăr se justifică, însă nu au fost facturate. A doua categorie vizează cheltuielile poştale, corespondenţe, dar din actele de procedură nu se poate stabili exact dacă se justifică. A treia categorie vizează cheltuieli de deplasare, de la Tg. Mureş la Iaşi. Acestea nu se pot deconta ca şi o cheltuială procedurală întrucât statutul profesional interzice acest lucru”, precizează  Teodor Ignaţie, actualul administrator judiciar al Fortus. La rândul său, fostul administrator spune că de trei termene încoace se tot discută de aceste cheltuieli şi că acestea au fost prezentate în raportul de activitate din luna august, anul trecut şi că în prezent nu există nici o contestaţie împotriva acelui raport.

În acest context, Gheorghe Chişcă, directorul Fortus susţine că fostul administrator  a cerut decontarea şi pentru timpii în care s-au consumat şi au prezidat şedinţele adunării creditorilor, deşi era o obligaţie de-a sa. De la începutul anului, alte două firme care cereau falimentul fostului colos Fortus au renunţat la cererea de deschidere a procedurii. Este vorba de SC TREMAG SA, care şi-a primit banii şi SC EUROMAX COMPANI SRL, care în ianuarie a cerut în instanţă falimentul, iar pe 21 februarie a renunţat la cerere. În ambele cazuri nu s-au solicitat cheltuieli de judecată. În prezent, s-a stabilit un nou termen în cazul procesului de reorganizare, care va avea loc pe 8 iunie, la Tg. Mureş, în condiţiile în care, pe 12 iulie se împlineşte perioada maximă de prelungire pentru planul de reorganizare.

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii