ÎNGROZITOR! Fetiță de 10 ani violată de văcar. Părinților ei nu le-a păsat

vineri, 19 februarie 2016, 02:57
3 MIN
 ÎNGROZITOR! Fetiță de 10 ani violată de văcar. Părinților ei nu le-a păsat

O fată de 13 ani a povestit după mai bine de doi ani că a fost violată de un văcar din satul ei după ce părinţii au refuzat să o ajute atunci când le-a relatat incidentul. Procurorii l-au arestat pe inculpat, însă cazul este mult mai complicat de atât. Fetiţa a povestit că alţi doi săteni, ambii în vârstă, ar fi agresat-o sexual înainte ca autorităţile să o ia din „casa groazei“.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul investighează un nou caz şocant de abuz asupra unor minori, după ce o fată preluată de stat a povestit chinurile prin care a trecut în perioada în care a stat cu părinţii.

Ancheta a pornit în toamna anului trecut, după ce copila R.G., în vârstă acum de 13 ani, originară dintr-un sat din judeţul Iaşi, a povestit asistentului maternal la care fusese plasată că a fost violată. Autorităţile aflaseră deja de modul în care fata a trăit sub acoperişul părinţilor ei şi susţin că minora ar fi fost violată încă de când avea 10 ani, însă nu a avut puterea de a povesti acel episod de la bun început. Un motiv luat în calcul de anchetatori ar putea fi faptul că, imediat după abuzul sexual, fetiţa i-a povestit mamei ce păţise, însă acesteia nu i-a păsat.

Fetiţa a trăit, până la finele anului 2014, alături de o soră mai mică, un frate mai mare şi de cei doi părinţi, într-o casă dărăpănată. Cât timp a stat sub acoperişul celor care i-au dat viaţa, minora, precum şi surioara sa erau puse să muncească în locul adulţilor, trimise în sat să adune mucuri de ţigară pentru tată sau să le cumpere părinţilor alcool. Maltratate şi agresate adesea, copilele primeau doar o bucată de pâine pe zi şi asistau zilnic la bătăi crunte între tatăl şi mama lor. Adesea, spun autorităţile, ascundea obiectele contondente de prin casă de teamă că bărbatul îşi va ucide soţia sub ochii lor.

Pe lângă aceste abuzuri, începând cu anul 2013 minora R.G. a mai fost şi abuzată sexual. Agresorul ei a fost un văcar din sat, Sorin Mânzătescu, în vârstă acum de 22 de ani, care în vara acelui an a oferit un telefon mobil unui cunoscut de-al fetei pen­tru ca acesta să o ducă pe câm­pul pe care Mânzătescu păştea va­cile. Acolo, susţin procurorii ieşeni, bărbatul ar fi dezvirginat-o pe R.G. Aceasta a povestit acasă mamei ce a păţit, însă femeia nu a sesizat Po­liţia. De altfel, din cauza consumului cronic de băuturi alcoolice, în noiembrie 2014 femeia a decedat. După acel eveniment, sora lui R.G. a fost preluată din familie, cea din urmă rămânând în grija tatălui.

Anche­tatorii ieşeni au suspiciuni şi cu privire la alte agresiuni de natură sexuală la care ar fi fost supusă R.G., suspecţi fiind doi bărbaţi în vârstă din satul ei, care i-ar fi introdus degetul în vagin, de asemenea fără ca părinţii să considere necesară anunţarea Poliţiei.

Alexandru Pecincu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, ne-a precizat în cursul zilei de ieri că în acest dosar, până la acest moment, a fost dispusă arestarea preventivă a lui Sorin Mânzătescu, sub acuzaţia de viol.

„Pe lângă persoana care a fost reţinută şi pentru care s-a admis propunerea de arestare în cauză mai sunt cercetate şi alte persoane“, ne-a spus Pecincu.

Una dintre acestea este chiar tatăl fetiţei, care în prezent se află într-o stare precară de sănătate după ce s-a opărit în urma unui accident casnic. Bărbatul este cercetat pentru rele tratamente aplicate minorului.

Comentarii