Invazie pe Litoral!

marți, 25 iunie 2013, 01:50
4 MIN
 Invazie pe Litoral!

* Am tot urmărit materiale pro / contra faptului că licitaţia pentru CFR Marfă a fost câştigată de Grup Feroviar Român. Habar n-avem ce să zicem, nu ne pricepem, dar sigur există oameni care ştiu şi care s-or fi gândit că-i mult mai simplă şi mai ieftină trecerea de la CFR la GFR! Vă daţi seama că e suficient un angajat cu o bidinea şi un bidon cu vopsea ca să adauge dintr-o mişcare codiţe la C-uri şi să le transforme în G-uri, adică să facă din sigla CFR de pe vagoane GFR? Vă daţi seama câtă vopsea s-ar fi consumat dacă licitaţia ar fi fost câştigată, de exemplu, de firma Transferoviar Grup – Donau Finanz?

* Tot pe la sfârşitul săptămânii trecute am auzit spunându-se la televizor că a fost emis un "cod galben de furtuni eminente în Cluj, Bihor, Bistriţa şi Suceava", motiv pentru care chiar ne-am bucurat: dacă prezentatorii de ştiri n-au reuşit, în şcoală, să fie elevi eminenţi, măcar cu furtunile să ne scoatem!

* Cică a început o nouă campanie de promovare a turismului românesc de litoral, într-o perioadă nu chiar de vârf, cea de până pe 15 iulie; programul se numeşte "Zile gratuite de vacanţă", iar şmecheria e că omul plăteşte cinci nopţi şi stă şapte sau cam aşa ceva. Problema cu programele astea, gen "Litoralul pentru toţi" ori "Zile gratuite de vacanţă" (poate că or mai fi şi altele) e că, de obicei, se merge pe sloganul "La aşa bani, aşa distracţie". Şi chiar dacă distracţia face mai mult decât banii, pesemne că ea constă în campionate de şah, table, sudoku sau epigrame. Am urmărit şi noi, de-a lungul anilor, secvenţe filmate pe plajă în diverse perioade ale verii, şi spunem din experienţă că există elemente vizibile, care fac diferenţa: burţile turiştilor / ţâţele goale ale turistelor! În perioadele de vârf, cu preţuri mari, burţile tip chişcă sunt rare, iar duduile topless sunt tot atâtea reclame ambulante ale cabinetelor de montat silicoane / tatuat / luat la pilă, dar de câteva ori, după ce am urmărit ştiri despre programele sociale, am rămas cu impresia că pe litoral e invazie de morse şi de meduze!

* Ziceau la ştiri că în noaptea de duminică spre luni e cea mai mare lună din an, perfect rotundă, aproape de orizont, mai mare cu o zecime faţă de cum o vedem noi în mod normal: SuperLuna, aflată mai aproape de Pământ ca de obicei. Cică fenomenul este asociat deseori în popor cu dezastre naturale, de la cutremure la inundaţii şi cicloane; ne-am interesat şi am aflat de la diverşi români că singura lor nemulţumire în legătură cu "cea mai mare Lună din an" este alta: că luna cea mai mare din an nu e decembrie, Luna Cadourilor, cu alaiul său de sărbători şi de zile libere! Pe de altă parte, la ce dezastre sunt, acum, în România, poate să apară şi mama SuperLunei deasupra ţării, dar pe răspunderea ei!

* Am citit pe un site că prin mai multe staţiuni de pe litoralul italian au fost văzuţi români suspecţi, care colindă pe plaje cu braţele pline de pui de câine (felurite modele), pe care încearcă să-i vândă turiştilor fără a avea acte, pedigree, chitanţă de la veterinar, că nu-s turbaţi şi că n-au paraziţi. Cu gândul la alţi români care, tot aşa, umblau mai demult pe plajele noastre, cu bureţi de mare de vânzare, am început să ne întrebăm dacă şi puii de câine sunt buni pentru spălat pe corp…

* Era un titlu de week-end, la Realitatea, "Rusaliile au umplut litoralul"; imaginile arătau nişte dudui animatoare blonde şi pline de calităţi, eufemistic vorbind, care dansau şi dădeau din diverse părţi bine meşterite ale anatomiei. Avem bănuiala că, după ce au urmărit secvenţele astea, mulţi români de sex urât s-au repezit la dicţionare sau la Google, să afle mai multe despre Rusalii, iar unii chiar au căutat "Rusalii nude photos", "poze Rusalii dezbrăcate". Zile frumoase în continuare!

Comentarii