Investitorul imobiliar Florin Boca, înlocuit astăzi din fruntea Comisiei de Urbanism

luni, 31 octombrie 2016, 02:59
2 MIN
 Investitorul imobiliar Florin Boca, înlocuit astăzi din fruntea Comisiei de Urbanism

Alesul PSD şi-a dat demisia din funcţie, după ce „Ziarul de Iaşi“ a relatat pe larg despre incompatibilitatea sa morală, cauzată de interesele majore ale familiei sale în domeniul imobiliar din municipiu 

Consilierii locali se reunesc astăzi în şedinţă ordinară. Unul dintre proiectele de hotărâre incluse pe ordinea de zi face referire la înlocuirea consilierului local Florin Boca (PSD) de la şefia Comisiei de urbanism. Acesta a demisionat recent din această funcţie, după ce „Ziarul de Iaşi“ a arătat interesele şi jongleriile imobiliare ale social-democratului în folosul firmelor familiei sale (VEZI AICI). Deocamdată, PSD nu a anunţat pe cine va propune în locul lui Boca în Comisia de urbanism.

Consilierii locali au astăzi la mapă şi alte 47 de proiecte de hotărâre. Dintre acestea, cinci fac referire la aprobarea bugetelor rectificate ale societăţilor din subordine (Salubris, CTP, Citadin şi Servicii Publice) şi redistribuirea excedentului bugetului local. În acelaşi timp, CL va atribui 11 locuinţe către familii înscrise la Primărie în acest scop, apartamentele care vor fi date în folosinţă acestora fiind eliberate de foştii chiriaşi.

Peste 75% dintre proiectele de hotărâre incluse pe ordinea de zi a şedinţei din 31 octombrie vizează patrimoniul public şi privat al municipiului, iar pentru aprobarea acestora va fi necesar avizul a două treimi dintre consilieri (18 din 27). Printre acestea se numără propuneri de vânzare sau concesionare a unor terenuri sau spaţii din zone precum Nicolina, Tătăraşi, Copou, CUG sau Centru. De asemenea, aproximativ zece proiecte de hotărâre fac referire la aprobarea unor planuri urbanistice zonale propuse de investitori privaţi şi care vizează construirea de locuinţe sau hale de producţie.

Comentarii