Invincibili în deplasare

vineri, 01 aprilie 2016, 04:43
5 MIN

 CSMS nu a mai pierdut în afara Iaşului de pe 13 septembrie!

 
 
Dacă mai era nevoie de o confirmare a faptului că echipa ieşeană CSMS bagă frica în orice echipă pe terenul căreia joacă, aceasta a venit miercuri. Deşi a avut om în plus din minutul 13 şi a condus în urma unui penalty primit cadou, Concordia nu a fost în stare să depăşească gruparea moldavă, care a egalat repede şi a mai avut alte ocazii de gol şi înainte şi după eliminarea lui Milevski din minutul 59. Ba, mai mult, dacă arbitrul acorda oaspeţilor măcar un penalty din cele două la care ar fi avut dreptul, Iaşul ar fi avut şanse de a câştiga.
Explicaţia remizei înregistrată la finalul unui meci în care gazdele au avut superioritate numerică timp de o repriză vine din ambele tabere. Concordia a fost departe de trupa în formă din ultimele runde: Odibe şi Niassé au rulat greoi, construcţia a fost lentă, iar antrenorul Adrian Falub nu a avut reacţie, păstrând aşezarea cu trei fundaşi centrali chiar şi cănd Cristea a coborât în banda stângă, după eliminarea lui Frăsinescu, moment în care CSMS a trecut la modulul “4-4-1”. Drept urmare, în defensivă au apărut multe culoare, iar Pena a  avut puţine mingi utile. Faptul că singurele ocazii ale gazdelor au apărut în urma unor şuturi din afara careului (Purece – de la 25 de metri şi Cristescu – de la 17 metri, după o eroare a lui Voicu) spune multe despre forţa ofensivă a gazdelor. Iar faptul că Iaşul a marcat în inferioritate şi a mai avut alte două ocazii uriaşe (Golubovic şi Cristea), plus alte faze de poartă, arată clar fragilitatea apărării gazdelor.
Punctul obţinut în Ilfov a fost generat însă şi de prestaţia ieşenilor. Fără să exceleze, CSMS a făcut un joc exact, gestionând bine ambele faze. Revenirea lui Mitic în primul “11” a adus echilibrul de care era nevoie, sârbul jucând exact, deşi a absentat mult timp după o accidentare. Drept urmare, chiar dacă Frăsinescu a fost eliminat repede, defensiva l-a protejat foarte bine pe Grahovac. Bine s-a mers şi în ofensivă, deşi Vasile Gheorghe, la creaţie, nu-şi regăseşte tonusul din sezonul trecut. Vinovaţi de acest lucru sunt atacanţii Cristea şi Golubovic, care s-au zbătut, au făcut şi singuri rost de mingi utile şi au semănat des panică. Un alt aspect care trebuie remarcat este prospeţimea fizică superioară a oaspeţilor. Deşi au jucat 46 de minute cu om în minus, ieşenii au avut un final foarte bun, în care au dominat şi şi-au creat multe faze de poartă.
Trăgând linie, remiză echitabilă (repet, dacă am lua de bune deciziile arbitrului, care a greşit la faza penaltiului gazdelor şi nu a acordat măcar unul ieşenilor), afirmaţie susţinută şi de statistici: 53-47% la posesie, 7-9 la şuturi, 4-3 la încercări cadrate, 6-4 la cornere, 10-22 la lovituri libere, 1-2 la ocazii mari.
CSMS îşi continuă astfel invincibilitatea în deplasare, ieşenii pierzând ultima dată acum aproape jumătate de an (!!!), pe 13 septembrie, în etapa a X-a a turului sezonului regulat, 0-2 contra CSU Craiova. În acest timp, trupa pregătită de Nicolo Napoli a înregistrat 6 egaluri şi 3 victorii.
Ieri, echipa ieşeană a avut un antrenament uşor la Snagov şi a revenit acasă în cursul serii. Astăzi, CSMS va intra în cantonamentul dinaintea partidei contra CSU Craiova, care se va disputa duminică, de la ora 18:00. Intrarea spectatorilor va fi liberă. 
 
 
CSMS catalog
 
Grahovac (6) – nu a avut de lucru, a fost aproape de a para penaltiul gazdelor.
Mihalache (6) – sigur.
Ciucă (6) – în revenire de formă.
Frăsinescu (4) – chiar dacă nu a faultat în careu în minutul 13, când a fost eliminat şi s-a acordat penalty, a gestionat greşit faza.
Mitic (6,5) – a jucat de parcă nu ar fi lipsit deloc, a făcut un joc tactic foarte bun la primul meci bifat în acest an.
Voicu (5,5) – a umbrit un meci decent cu pasa greşită dată în minutul 90 lui Cristescu, jucător ce a şutat în bară.
Böle (6,5) – a centrat la golul lui Cristea.
V. Gheorghe (5,5) – rămâne sub nivelul toamnei.
Ţigănaşu (6) – atent.
Golubovic (6) – a muncit, a ratat o ocazie mare, în minutul 22, când a scăpat singur cu portarul.
Cristea (7,5) – a marcat, a pasat, a pus presiune pe jucăorii adverşi, a făcut risipă mare de efort, s-a sacrificat, făcând şi faza defensivă.
Llullaku a intrat ţn minutul 88 iar Enescu în prelungiri.
 
 
Aceeaşi Mărie, cu altă pălărie
CSMS Iaşi a demarat procedurile pentru schimbarea numelui echipei. Varianta propusă este Fotbal Club Municipal Politehnica Iaşi. Readucerea numelui de tradiţie a echipei Iaşului, Politehnica, în titulatura clubului, nu înseamnă însă recuperarea palmaresului şi siglei grupării înfiinţate în 1945. La ora actuală, drepturile asupra Politehnicii sunt deţinute de societatea care se ocupă de falimentul SC FC Politehnica SA. CSMS este continuatoarea echipei Tricolorul Breaza, care a fuzionat cu Navobi Iaşi în 2010.
 
 
Craiova trece în frunte
Ieri, în play-out s-a disputat ultima partidă din  etapa a IV-a: CSU Craiova – FC Botoşani 2-1 (0-1). Au marcat: Acka (’54), Herghelegiu (’90) / Ngadeu (’31). Din min. 39, gazdele au evoluat în inferioritate numerică, prin eliminarea lui Izvoranu, iar echipa din Botoşani a ratat două ocazii imense prin atacantul lituanian Matulevicius. Introdus în finalul partidei în trupa olteană, fostul jucător al Iaşului, Andrei Herghelegiu a înscris golul victoriei. În urma acestui rezultat, echipa antrenată de Daniel Mogoşanu şi Victor Naicu a revenit în fruntea clasamentului fazei play-out, iar meciul de duminică va fi extrem de important.
 
 
 
 
 
 
 

Comentarii