Ionuţ Chirilă se ţine tare!

joi, 09 octombrie 2014, 01:41
3 MIN
 Ionuţ Chirilă se ţine tare!

Antrenorul a refuzat să-şi rezilieze contractul cu CSMS Iaşi şi a condus ieri două antrenamente în Copou * Astazi este sedinta la CA: pot aparea surprize?

 
Planurile primarului Iaşului, Gheorghe Nichita, şi a conducerii CSMS Iaşi de a renunţa la serviciile antrenorului Ionuţ Chirilă au eşuat pentru moment. Tehnicianul a refuzat rezilierea contractului şi a coordonat ieri cele două antrenamente ale echipei. Cum preşedintele CSMS, Florin Prunea, a interzis jucătorilor şi antrenorilor să dea declaraţii, am reconstituit filmul zilei de ieri bazându-ne pe discuţii cu mai multe surse din cadrul clubului.
Introducerea este legată de evenimentele de marţi noapte, când Chirilă a ajuns în Iaşi şi a aflat de la Prunea, telefonic, cererea lui Nichita de renunţare la colaborarea cu gruparea ieşeană. Tehnicianul a refuzat, acuzând modul în care a fost tratat. Chirilă a reamintit că încă din momentul în care a fost curtat de CSMS a anunţat că nu poate redresa echipa într-o lună şi că a primit asigurări că va avea şase luni la dispoziţie pentru a-şi atinge obiectivul.
Ieri dimineaţă, tehnicianul a avut o discuţie în vestiar cu fotbaliştii. „Mister ne-a spus că în ciuda faptului că a auzit unele lucruri incredibile despre meciul cu Botoşani, nu renunţă, pentru că, pentru el, orgoliul şi demnitatea e mai presus decât toţi banii din lume. Ne-a cerut să ne ridicăm şi să batem Botoşani, meci despre care a spus că va fi al nostru” a povestit un jucător. Apoi, echipa a susţinut o şedinţă foto şi a efectuat un antrenament. După acesta, Chirilă a avut o discuţie cu Prunea, în biroul preşedintelui, în urma căreia nu s-a ajuns la niciun acord în privinţa întreruperii colaborării.
Reamintim, CSMS doreşte ca antrenorul să plece şi să încaseze doar retribuţia pentru luna în care a lucrat la Iaşi, 5 000 de euro, în timp ce acesta are dreptul să primească salariile până la finalul angajamentului, 45 000 de euro, în cazul în care e demis. Singura variantă în care CSMS poate renunţa la antrenor este ca echipa să înregistreze patru eşecuri consecutive, Iaşul având acum trei înfrângeri la rând. Ionuţ Chirilă a condus apoi şi antrenamentul de după amiază al echipei, situaţie în care Liviu Ciobotariu, antrenorul pe care CSMS îl dorea a fi instalat, nu a mai fost chemat în Iaşi.
Astăzi, în cursul dimineţii, Comitetul Director al CSMS va avea o şedinţă în care va fi analizată activitatea echipei în ultima perioadă.
 
Declaraţiile oficiale de ieri
Ionuţ Chirilă (către ziarişti): „Vă apreciez foarte mult şi ţin foarte mult la voi, ştiu foarte bine ce înseeamnă presa, pentru că ştim bine cine a fost tatăl meu, dar vreau să vă spun că preşedintele m-a rugat să nu vorbesc. Este o decizie pe care trebuie să o respect şi vreau să mă înţelegeţi”

Florin Prunea: „Ionuţ Chirilă este antrenorul echipei. Pe toţi antrenorii cu care am lucrat în calitatea mea de preşedinte executiv i-am susţinut şi  trebuie să îl susţin până la capăt şi pe Chirilă. E normal să fie aşa. Băieţii se pregătesc foarte bine cu antrenorul, pregătim meciul cu Botoşani, pe care vrem să-l câştigăm. Liviu Ciobotariu nu poate fi antrenorul echipei CSMS iaşi atât timp cât aici este un antrenor sub contract”.

 

Comentarii