IPS Teofan a împlinit 25 de ani de când a ajuns episcop-vicar patriarhal

vineri, 16 septembrie 2016, 19:25
1 MIN
 IPS Teofan a împlinit 25 de ani de când a ajuns episcop-vicar patriarhal

IPS Teofan a împlinit ieri 25 de ani de când a fost hirotonit arhiereu ca episcop-vicar patriarhal. Acest lucru se întâmpla în 1991, după ce anterior acesta a fost numit secretar al Cabinetului Patriarhial. 

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei i-au transmis prin intermediul publicaţiilor arondate un mesaj de felicitare.

„Ne rugăm Bunul Dumnezeu să dăruiască IPS Părinte Mitropolit Teofan păstorire îndelungată în via Domnului, cu roade binecuvântate şi bucurie sfântă“, au transmis aceştia.

IPS Teofan a fost ales de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pe 5 martie 2008 să fie Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, funcţie în care a fost întronizat pe data de 8 iunie, după ce anterior fusese Mitropolit al Olteniei.

IPS Teofan a urmat şcoala generală în comuna natală (Corbi, judeţul Argeş), apoi Seminarul Teologic la Craiova şi Institutul Teologic de Grad Universitar la Bucureşti, pe care l-a terminat în 1984. Acesta a studiat patru ani la Institutul Teologic „Saint Serge“ din Paris, obţinând titlul de doctor în Teologie, finalizat în 1990.

Din 1984 a fost monah la Schitul Crasna (Prahova), iar în 1985 a fost hirotonit ierodiacon şi ieromonah. A fost duhovnic al Mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului“ din Bussy-en-Othe, Franţa, între 1987 şi 1990, întorcându-se în ţară în 1990.

Comentarii