Colecţia Hexagon - carte de călătorie

”Itinerariul unui lama şi cele cinci înţelepciuni”, de Alexandra David-Neel

luni, 12 octombrie 2015, 12:20
2 MIN
 ”Itinerariul unui lama şi cele cinci înţelepciuni”, de Alexandra David-Neel

Hazardul, regulile sociale stricte ale Tibetului, dar şi legile mai puţin stricte ale iubirii vor ghida paşii lui Mipam, aflat în căutarea ţinutului unde oamenii şi animalele convieţuiesc în pace. 

Drumul către întelepciune e lung şi plin de meandre, chiar şi pentru un copil a cărui naştere a fost înconjurată de miracole. Când Mipam vine pe lume, toată natura pare să se bucure, iar părinţii lui sunt încredinţaţi că fiul lor este reîncarnarea unui mare lama.
 
Însă timpul trece şi copilul nu dă dovadă de vreo aptitudine ieşită din comun. Leneş şi mâncăcios, duce o viaţă cu totul obişnuită, până când întâlneşte un leopard prietenos şi, mai apoi, un călugăr care îi spune că este fiul unui mare zeu.
 
Din acel moment, hazardul, regulile sociale stricte ale Tibetului, dar şi legile mai puţin stricte ale iubirii vor ghida paşii lui Mipam, aflat în căutarea ţinutului unde oamenii şi animalele convieţuiesc în pace. 
 
 
DESPRE AUTOR
 
Alexandra David Neel (1868‑1969) a fost o exploratoare franco-belgiană. După o primă călătorie în India la vârsta de 22 de ani şi după o scurtă carieră de solistă de operă şi jurnalistă, se dedică studiului religiilor orientale. Între 1911 si 1946 face mai multe călătorii în Asia. Este renumită pentru vizita sa în Lhasa în 1924, când oraşul le era interzis străinilor. A scris peste 30 de cărţi despre religia orientală şi jurnale de călătorie. La Editura Polirom au mai apărut În inima Munţilor Himalaya (2014), Mistici şi magicieni în Tibet (2014) şi India în care am trăit (2014).
 
În ultima marţi din fiecare lună, Ziarul de Iaşi îţi aduce colectia „Hexagon": scriitori prestigiosi povestesc despre oameni, obiceiuri şi locuri de pe întreg globul.
 
De marţi, 27 octombrie 2015, la toate chioscurile de presă, numai cu Ziarul de Iaşi: ”Itinerariul unui lama şi cele cinci înţelepciuni”, de Alexandra David-Neel.
 
Pret: 10 lei

Partener: Compania Antibiotice – 60 de ani de continuitate şi performanţă românească
 

Comentarii