Iurie Leancă e candidatul coaliţiei minoritare la funcţia de premier al Republicii Moldova

marți, 27 ianuarie 2015, 20:55
2 MIN
 Iurie Leancă e candidatul coaliţiei minoritare la funcţia de premier al Republicii Moldova

Premierul în exerciţiu al Republicii Moldova, Iurie Leancă, este candidatul propus de Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) pentru funcţia de şef al guvernului, a anunţat liderul formaţiunii, Vlad Filat, după consultările avute cu şeful statului, Nicolae Timofti.

”Ceea ce trebuie să facem în perioada imediat următoare este să găsim susţinerea a cel puţin 51 de deputaţi pentru ca să avem nu numai un prim-ministru desemnat, ci şi un guvern învestit”, a afirmat Vlad Filat.

Şeful statului moldovean a convocat marţi fracţiunile parlamentare ale PLDM, PDM, PCRM (Partidul Comuniştilor) şi PL (Partidul Liberal) pentru consultări în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru.

Partidul Democrat, formaţiune cu care liberal-democraţii au constituit recent o coaliţie parlamentară minoritară, a declarat, în urma acestor consultări, că susţine candidatura lui Iurie Leancă. ”Partidul Democrat susţine candidatura PLDM la funcţia de prim-ministru”, a declarat liderul formaţiunii, Marian Lupu.

În ceea ce-i priveşte pe liberali, aceştia au afirmat, prin liderul lor, Mihai Ghimpu, că urmează să decidă dacă va susţine sau nu candidatura lui Iurie Leancă.

Nici Partidul Comuniştilor nu a decis dacă va susţine sau nu un guvern condus de Iurie Leancă, deşi până acum formaţiunea lui Vladimir Voronin anunţase că îşi va da votul pentru un astfel de cabinet. Violeta Ivanov, preşedintele fracţiunii parlamentare a PCRM, a făcut referire marţi, după consultările de la preşedinţie, la anumite condiţii pe care le-ar fi pus PCRM pentru a susţine guvernul coaliţiei, fără a preciza însă care sunt aceste condiţii.

agerpres.ro

 

Comentarii