Johnny Winter: 1944 – 2014…

joi, 24 iulie 2014, 17:13
1 MIN

Luna iulie n-a fost prea bună pentru muzică. În urmă cu o săptămână a murit unul dintre chitariştii noştri preferaţi, în TOP 10 personal. Un irepetabil muzician texan, bluesman adevărat, cu feeling negru, dar cu culoarea mult mai deschisă decât a celorlalţi.

Ne-a plăcut şi ne-a marcat încă din anii ’80, aşadar am căutat (şi reuşit, din când în când) să aflăm tot mai mult, să ascultăm şi, dacă se poate, să adunăm tot mai mult. Marele şi albul bluesman texan Johnny Winter a fost găsit decedat într-un hotel de lângă Zurich, la două zile după ultimul său show (la Cahors Blues Festival, în Franţa, de Ziua Naţională). Pe 1 august 2014 trebuia să înceapă un turneu în USA, dar asta este, şi muzicienii de blues sunt muritori – oricum, unii medici spun că rar se întâmplă ca un albinos să apuce 70 de ani. Muzică, aşadar:

 

Tot luna asta, dar pe 11, a murit (la 77 de ani) Charlie Haden, unul dintre cei mai importanţi contrabasişti de jazz; noi l-am descoperit graţie colaborării sale cu Pat Metheny şi, de-atunci încoace, am fost alături de muzica sa…

 

Comentarii