Judecătorul membru CSM Cristi Dănileţ, profesor de educaţie juridică pentru elevil

luni, 07 decembrie 2015, 18:04
2 MIN
 Judecătorul membru CSM Cristi Dănileţ, profesor de educaţie juridică pentru elevil

Un judecător membru al Consiliului Suprem al Magistraturii a lucrat în cursul zilei de ieri cot la cot cu studenţii Facultăţii de Drept ai Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi. Cristi Dănileţ a susţinut un training pentru a-i pregăti pe studenţi într-o proiect organizat de Facultatea de Drept în colaborare cu liga tinerilor care studiază acolo, pentru a putea organiza o serie de ore de educaţie juridică în şcoli.

„Proiectul are în vedere facilitarea accesului la cunoştinţe elementare de drept în rândul elevilor şi liceenilor. Peste 50 de voluntari au fost instruiţi pentru a facilita sesiunile de informare ale elevilor. Aceştia se vor folosi de materialele puse la dispoziţie promovând atât în mediul online, cât şi în sălile de clasă relevanţa cunoaşterii unor noţiuni juridice de bază“, au precizat reprezentanţii facultăţii.

Printre beneficiile pe care vor să le obţină prin acest proiect se numără inclusiv crearea unei culturi juridice în rândul tinerilor, dar şi creşterea interesului pentru educaţia juridică. Lansarea oficială a proiectului va avea loc pe 7 decembrie, de la ora 11, în Sala de Conferinţe „Ferdinand“ a universităţii, iar primele lecţii vor începe în aceeaşi zi, de la ora 09.15, la Colegiul Naţional din Iaşi.

Comentarii