La Craiova, ca la Timişoara

vineri, 31 martie 2017, 01:43
3 MIN
 La Craiova, ca la Timişoara

 

Echipa din Bănie a eliminat pe Dinamo din Cupa României după un joc încheiat fără goluri şi decis la lovituri de departajare * Viitorul – Astra 1-3, in ultimul joc din sferturi.
 
 
Echipa CS Universitatea Craiova s-a calificat în semifinalele Cupei României, după ce a învins pe teren propriu la loviturile de departajare, formaţia Dinamo Bucureşti, în sferturile de finală ale competiţiei. Dinamo a pierdut şi finala de anul trecut a Cupei României tot la lovituri de departajare în faţa celor de la CFR Cluj. După 120 de minute disputate la Drobeta Turnu Severin, cele două echipe s-au aflat la egalitate, scor 0-0. În minutul 63, Băluţă (CS Universitatea Craiova) a primit al doilea cartonaş galben după ce l-a lovit cu cotul în faţă pe Filip şi a fost eliminat de arbitrul Ovidiu Haţegan. Craiovenii au solicitat un penalty clar la un fault comis în careu asupra lui Bancu. Absenţa golurilor s-a explicat şi prin evoluţiile foarte bune ale celor doi portari, Cerniauskas şi Calancea. Cea mai mare ratare în timpul regulamentar a aparţinut fundaşului dinamovist Popa. La loviturile de departajare, pentru CS Universitatea Craiova au marcat Gustavo, Briceag, Bancu, Calancea, Kelic şi Ivan, iar Screciu a ratat, în timp ce pentru Dinamo Bucureşti au înscris Hanca, Busuladzic, Nistor, St. Filip şi D. Popa.  Patrick Petre şi Danu Spătaru au ratat. Este demnă de remarcat similitudinea între această partidă şi jocul disputat cu o zi în urmă, în aceeaşi fază între ACS Poli Timişoara şi CFR Cluj. Ambele meciuri s-au terminat în 120 de minute fără gol, iar la ambele s-au executat câte şapte serii de lovituri de departajare. Echipele învinse au ratat câte două şuturi, învingătoarele câte una. În sfârşit, atât la Timişoara, cât şi la Craiova, echipa învingătoare (gazdă, în ambele) a avut un jucător eliminat în prima repriză: Şeroni de la Timişoara şi Băluţă de la Craiova! Tot miercuri, s-a mai disputat partida CS Mioveni (liga a II-a) – FC Voluntari. Oaspeţii au câştigat cu 2-1, prin golurile marcate de Cernat (’13) şi Deac (‘90^1), respectiv, Neagoe (’35). Ultima partidă din sferturi, s-a disputat aseară, între FC Viitorul şi Astra Giurgiu. Echipa oaspete, Astra, s-a impus cu 3-1, prin golurile marcate de Seto (’40), Budescu (’44 – penalty) si Florea (’85), respectiv, Morar (’61).
 
Probleme cu locurile europene
Calificarea echipelor din Timişoara şi Voluntari în semifinalele Cupei României, complică socotelile în play-off-ul Ligii I. Într-adevăr, dacă ţinem cont că una dintre cele şase echipe fruntaşe (CFR Cluj) nu are drept de a juca în competiţiile continentale, se spunea că restul de cinci echipe vor juca într-una sau într-alta dintre Cupe. Însă, în cazul în care una dintre cele două “intruse” câştigă Cupa, o echipă din play-off, ultima dintre cele eligibile va pierde ocazia. Precizăm că finalista Cupei României nu are drept de joc în Europa League, chiar dacă trofeul va fi câştigat de echipa campioana.
 
 
 

Comentarii