LACRIMI ȘI FLORI pentru studenta care a murit în accidentul din Spania

luni, 28 martie 2016, 01:58
2 MIN

Sute de persoane au participat ieri la funeraliile studentei în vârstă de 23 de ani, decedată în accidentul rutier care a avut loc în Spania, pe 20 martie, în regiunea Fraginals. Veronica Matcovici a fost condusă pe ultimul drum de rude, de colegii de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“, prieteni, vecini, dar şi de localnicii din Popeşti, unde locuiesc părinţii.

Slujba de înmormântare a avut loc la ora 14, şi a fost celebrată de un sobor de preoţi. Participanţii la înmormântare au putut vedea un culoar de flori pe unde urma să fie transportat sicriul cu trupul neînsufleţit al fetei de la biserică spre mormânt.

Veronica Matcovici era studentă în anul întâi, la masterul de turism şi dezvoltare regională cu predare în limba franceză din cadrul Facultăţii de Geografie şi Geologie. Studenta era plecată în Spania la studii, cu o bursă Erasmus. Mai exact, tânăra studia la Universitatea din Barcelona din luna februarie 2016, în cadrul unui master în limba franceză.

Veronica era fiica preotului paroh din localitatea Popeşti şi mai avea două surori şi un frate. Tânăra a învăţat din clasele primare în municipiul Iaşi, mai întâi la Colegiu Naţional.

„Ne-am cunoscut în liceu, în corul şcolii, la repetiţii. Ea era în clasa a XI-a, eu în a IX-a şi făceam parte din aceeaşi grupă vocală. Ne-am împrietenit, am ţinut legătura, am ieşit în cluburi să cântăm la karaoke împreună şi, după ce ne-am unit cu un cor mai mare, s-au legat şi mai strâns prieteniile“, a spus o colegă a Veronicăi

Accidentul în care şi-a pierdut viaţa studenta a provocat reacţii la nivel internaţional, iar anchetatorii au ca ipoteză faptul că şoferul autocarului ar fi adormit la volan, a intrat în coliziune cu un autoturism pe autostrada A7 din Catalonia, apoi s-a răsturnat. Şoferul în vârstă de 63 de ani este suspectat de către anchetatorii din Spania şi de faptul că ar fi consumat băuturi alcoolice. El era internat în spital şi e cercetat pentru ucidere din culpă.

În accident şi-au pierdut viaţa 14 persoane, iar alte 43 au suferit răni. Pasagerii din autocar erau cu toţii studenţi Erasmus din mai multe zone ale lumii.

CITIȚI ȘI:

Veronica şi-a găsit sfârşitul urmându-şi visul în Spania. Era olimpică şi fiică de preot

Comentarii