Al doisprezecelea volum din seria ''Gestapo''

Legiunea blestemaţilor, de Sven Hassel

joi, 19 martie 2015, 02:06
2 MIN
 Legiunea blestemaţilor, de Sven Hassel

La vremuri tulburi omul devine carne de tun. În lagăre fiinţa umană se transformă în animal de povară. În cazărmile-închisoare ale celui de-Al Treilea Reich apar legiunile de oţel trimise de Hitler să cucerească lumea.

La vremuri tulburi omul devine carne de tun. În lagăre fiinţa umană se transformă în animal de povară. În cazărmile-închisoare ale celui de-Al Treilea Reich apar legiunile de oţel trimise de Hitler să cucerească lumea. Întreagă Europă din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial devine teatrul celor mai sângeroase operaţiuni, unele episoade desfăşurându-se şi la Bucureşti.

"O carte a ororilor, de care n-ar trebuie să se atingă oamenii care au coșmaruri! Sven Hassel descrie atrocitățile combatanților ca nimeni altul…Un extraordinar roman de război." Alan Silitoe

În prima şi a treia sâmbătă din fiecare lună, Ziarul de Iaşi vă aduce câte un volum din seria Gestapo, de Sven Hassel.

DESPRE AUTOR

SVEN HASSEL, pe numele său Sven Pedersen, s-a născut pe 19 aprilie 1917, la Fredensborg, în Danemarca. La vârsta de 14 ani a intrat în marina comercială, iar în 1937 Hassel s-a mutat în Germania pentru a se înrola ca voluntar în armată. A luptat pe mai multe fronturi, fiind rănit de mai multe ori. În cele din urmă, a ajuns la gradul de locotenent. S-a predat trupelor sovietice de la Berlin în 1945 şi şi-a petrecut anii următori în diverse lagăre de prizonieri. A început să scrie prima sa carte, Legiunea blestemaţilor, în timp ce era prizonier în lagăre. În 1987, ea va fi ecranizată sub titlul Frontul terorii (The Misfit Brigade). A fost eliberat în 1949, iar în 1951 s-a căsătorit cu Dorthe Jensen, soţia sa fiind cea care l-a încurajat să scrie despre experienţele sale din război. Prima lui carte, ”Legiunea blestemaţilor”, a fost publicată în 1953. În 1957, Sven Hassel a rămas paralizat şi timp de doi ani s-a luptat cu boala. După recuperare, şi-a continuat activitatea de scriitor. În 1964 s-a mutat la Barcelona, unde a trăit până la sfârşitul vieţii. S-a stins la 21 septembrie 2012. De-a lungul timpului, Sven Hassel a publicat mai multe volume de mare succes internaţional, printre care: Legiunea blestemaţilor, Blindatele morţii, Camarazi de front, Gestapo, General SS, Imperiul iadului, Moarte şi viscol, Drum sângeros către moarte, Curtea marţială şi Comisarul.

De sâmbătă, 4 aprilie la toate chioşcurile de presă, numai cu Ziarul de Iaşi – "Legiunea blestemaţilor", de Sven Hassel!

Preţ: 12 lei

Partener: Conest


Comentarii