Luna canotajului la Dorobanţ

luni, 17 august 2015, 01:43
2 MIN
 Luna canotajului la Dorobanţ

Competiţii interesante de nivel naţional şi internaţional organizate de Iaşi în următoarele patru săptămâni

 

 
Timp de o lună Baza Nautică Dorobanţ va găzdui o serie de competiţii nautice foarte importante la nivel naţional şi internaţional.După ce s-au disputat campionatele şcolare, va urma întrecerile naţionale în care componenţii loturilor reprezentative ale României vor lupta sub culorile cluburilor la care sunt legitimaţi. Vor fi 260 de canotori de la 20 de cluburi. Ei se vor întrece în 31 de probe, fiecare pe distanţa de 2000 de metri.  Ambiţiile sunt extraordinare având în vedere că la start se vor alinia sportivii care au cucerit cele zece medalii (trei de aur, patru de argint şi trei de bronz ) la Campionatele europene de la Racice (Cehia) şi Campionatele mondiale de la Rio de Janeiro din această vară, care vor dori să contribuie substanţial la succesele cluburilor din care fac parte.Nu vor lipsi campionii mondiali şi vicecampionii europeni din proba de 4 rame, sau vicecampioanele europene şi mondiale la dublu vâsle, Elena Logofătu şi Nicoleta Paşcanu. De asemenea, reprezentanta Iaşului Anca Filip (CSM) va concura la dublu rame cu Amalia Bereş, cu care a obţinut bronz european.
Competiţia va avea loc luni şi marţi de la orele 9,00 şi 16,00, pentru ca miercuri să aibă loc o singură reuniune de la ora 9,00. Sandu Pop, secretarul general al Federaţiei de canotaj ne-a declarat ”Vor fi întreceri spectaculoase şi invităm tinerii, dar şi pe ceilalţi iubitori de sport, să vină la Baza nautică Dorobanţ. Acest spaţiu a fost modernizat şi oferă nu numai condiţii de concurs deosebite, dar şi posibilităţi de vizionare optime. Ieşenii aflaţi în concediu sau în vacanţă pot petrecere câteva ore agreabile pe malul lacului.”
Din 27 august, tot la Baza Nautică Dorobanţ  va avea loc ”Cupa Federaţiei Române de Canotaj”, iar din 12 septembrie sportivi juniori din opt ţări se vor întrece în cadrul Balcaniadei. 
 
 

 

Comentarii