Macedoneanul Zare Markovski, noul antrenor al naţionalei de baschet masculin a României

luni, 23 octombrie 2017, 19:30
2 MIN
 Macedoneanul Zare Markovski, noul antrenor al naţionalei de baschet masculin a României

Macedoneanul Zare Markovski, care pregăteşte echipa turcă Trabzonspor, este noul antrenor al naţionalei de baschet masculin a României, el înlocuindu-l în funcţie pe Marcel Ţenter, care a încheiat un mandat de patru ani în urmă cu zece zile. Markovski va debuta pe banca tricolorilor în preliminariile Campionatului Mondial, în 24 noiembrie, cu Italia, a declarat preşedintele FR Baschet, Horia Păun, pentru News.ro.

FR Baschet anunţa în 13 octombrie despărţirea pe cale amiabilă de antrenorul Marcel Ţenter, care a condus naţionala timp de patru ani, ultimele partide oficiale fiind cele de la EuroBasket2017, în grupa C, de la Cluj-Napoca. Tricolorii nu au obţinut nicio victorie în această grupă din care au mai făcut parte Spania, Croaţia, Muntenegru, Cehia şi Ungaria. Preşedintele FRB, Horia Păun, declara pentru News.ro că se poartă negocieri cu un antrenor european, iar angajamentul va fi anunţat după semnarea contractului.

”Astăzi a semnat contractul, a durat puţin, dar am promis că anunţăm oficial doar după semnare. Zare Markovski este noul antrenor al naţionalei României”, a declarat, luni seară, Horia Păun pentru News.ro. Zare Markovski (57 de ani) conduce echipa de club Trabzonspor (Turcia), iar în carieră a mai antrenat Rabotnicki, Dinamo Sassari, Pallacanestro Reggiana, Orka Tikves, Daruşşafaka, Lugano Tigers, Felice Scandone, Virtus Bologna, Olimpia Milano, Limoges CSP, Biancoblu Basket Bologna, Victoria Libertas Pesaro, Umana Reyer Veneţia sau Juvecaserta Basket.

În palmares, Markovski are trei titluri de campion şi două Cupe ale Elveţiei. La nivel de echipe naţionale, el a pregătit Macedonia timp de doi ani (1997-1999). Tehnicianul macedonean urmează să debuteze pe banca tehnică tricoloră luna viitoare, atunci când România va juca primele două partide din preliminariile Campionatului Mondial, cu Italia (în deplasare, 24 noiembrie) şi cu Olanda (la Cluj-Napoca, 26 noiembrie), într-o grupă din care mai face parte şi Croaţia.

Comentarii