Mai câştigaţi şi voi, fetelor?

sâmbătă, 22 octombrie 2016, 01:43
2 MIN
 Mai câştigaţi şi voi, fetelor?

 Penicilina Iaşi – CSU Galaţi, de la ora 17:00, în Sala Polivalentă, în etapa a III-a a Diviziei A1 de volei feminin

 
 
Şapte ani bătuţi pe muche au trecut de la dispariţia oraşului Galaţi de pe prima scenă a voleiului feminin românesc, până când CSU (fără Metal) încearcă să readucă în actualitate gloria echipei multinaţionale de activitate. După o activitate redusă în A2 cu jucătoare foarte tinere, echipa studenţească de la Dunăre a revenit în primul eşalon sub conducerea antrenoarei Ileana Berdilă (fostă jucătoare a Penicilinei, ca şi fiica sa, Ana Maria, în prezent la campioana Volei Alba Blaj), ajutată de Nelu Ivanov. Rezultatele echipei gălăţene au fost contradictorii: victorie în deplasare la Craiova, în faţa unei echipe aflată în intersezon la un pas de desfiinţare, dar şi eşec pe teren propriu cu o altă promovată, SCM Piteşti. Echipa care a obţinut promovarea este, după cum am menţionat, foarte tânără, însă pentru Divizia A1 s-a întărit cu Sorina Marian de la CSM Târgovişte, Irina Horeică (Dinamo), Monica Foca (SCMU Craiova), dar şi Iuliana Cazamir (prezenţă şi ea meteorică în 2015 în lotul Penicilinei).
Cât despre Penicilina, obligată să joace în deplasare primele două meciuri, nu poate fi mulţumită cu setul câştigat la Bacău, mai ales că la Târgu Mureş, unde s-a pierdut cu 0-3 (-21, -23, -16) s-a crezut dinainte învingătoare. Şi a fost mai rău ca la Bacău. Clasată pe locul IX, cu un loc în urma echipei gălăţene, formaţia pregătită de Dan Gavril şi Tatiana Popa este obligată astăzi la victorie.
 
Celelalte rezultate ale etapei a II-a: Dinamo – Ştiinţa Bacău 3-2 (20, -23, 21, -25,10); CSU Galaţi – SCM Piteşti 1-3 (-13, 20, -15, -19); CSM Târgovişte – SCMU Craiova 3-0 (12, 12, 13); CSM Bucureşti – CSM Lugoj 3-0 (23,10, 20); Unic Piatra Neamţ – Volei Alba Blaj 0-3 (-18, -12, -13).
Celelalte meciuri din etapa a III-a: SCM Piteşti – CSM Târgovişte, Ştiinţa Bacău – Medicina Târgu Mureş (astăzi), CSM Lugoj – Unic Piatra Neamţ, SCMU Craiova – CSM Bucureşti (mâine), Volei Alba Blaj – Dinamo (luni).
 
 
 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii