Mai multe ornamente de Crăciun în Iaşi şi un brad în faţa Palatului Culturii

joi, 10 decembrie 2015, 02:59
2 MIN
 Mai multe ornamente de Crăciun în Iaşi şi un brad în faţa Palatului Culturii

Deşi sistemul a fost pornit oficial încă de pe 6 decembrie, oficialii Primăriei spun că montarea luminilor în cartiere se va finaliza pe 15 ale lunii.

Primăria continuă lucrările de montare a ornamentelor specifice iluminatului festiv, cu toate că sistemul a fost deja aprins oficial, pe 6 decembrie. Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, până pe 15 decembrie vor fi montate ornamentele în cartiere.

„Faptul că, faţă de anul trecut, mu­nicipalitatea a decis să monteze cu 80 de ornamente în plus în zona centrală şi cu 160 mai multe în car­tiere presupune un efort logistic şi de resurse umane suplimentar pentru firmele care au concesionat iluminatul public în oraş, însă amenajările vor fi finalizate până la termenul menţionat“, a explicat pur­tătorul de cuvânt al Primăriei, Sebastian Buraga.

În cartiere, sistemul de iluminat festiv va cuprinde zonele Podu Roş (rond Podu Roş, bd. Socola, pasaj Socola), Nicolina – CUG (str. Nicolina, şos. Nicolina), Păcurari (str. Păcurari, şos. Păcurari, pasaj Mihai Eminescu) şi Dacia – Alexandru (bd. Dacia, bd. Alexandru, pasaj Alexandru cel Bun). De asemenea, iluminat festiv va fi montat şi în zona Centrului Civic (bd. Tudor Vladimirescu, str. Vasile Lupu, str. Pictorului şi str. Sf. Lazăr).

Oficialii Primăriei au mai spus că, suplimentar faţă de cei şapte brazi montaţi deja în centru şi în cartiere, în ajunul Crăciunului va fi amplasat şi ornat încă un brad, pe esplanada Palatului Culturii.

„În paralel, sunt ornate festiv şi trei mari intersecţii din municipiu: rondul Podu Roş, rondul Podu de Piatră şi rondul Mihai Eminescu“, a completat Buraga.

VEDEŢI ŞI:

VIDEO&FOTO: IMAGINI spectaculoase cu luminile sărbătorilor de iarnă în Iaşi

Duminică seara, la ora 17:00, Iaşul a fost învăluit în luminile de sărbători. Zeci de ieşeni au asistat la acel moment pe Pietonal, în faţa Primăriei.

Comentarii