N

Mâine, ultima zi în care puteţi scăpa de deşeurile electronice în Iaşi

N

joi, 27 martie 2014, 17:26
1 MIN
 Mâine, ultima zi în care puteţi scăpa de deşeurile electronice în Iaşi

\N

Peste 140 de tone de electronice şi electrocasnice învechite au fost reciclate anul trecut de ieşeni. Asociaţia Rorec, împreună cu Salubris, a desfăşurat în jur de 67 de acţiuni în tot judeţul şi a colectat cantitatea menţionată.

Ieşenii pot să-şi arunce aparatele vechi în cele şase puncte de colectare deschise la centrele de cartier din Tătăraşi, Alexandru cel Bun, Nicolina, Păcurari şi Frumoasa. Acestea vor funcţiona până vineri, 28 martie, de la orele 8.30 până la 16.30. Unul din punctele de colectare va fi amenajat şi pe pietonalul Ştefan cel Mare, care va fi deschis până sâmbătă, 29 martie, între orele 10 şi 18.

Ieşenii pot câştiga bani dacă îşi aruncă aparatele vechi sau defecte, de dimensiuni mari. Aceştia vor primi cupoane valorice, respectiv 40 de lei pentru combine, vitrine, lăzi frigorifice, congelatoare întregi şi complete sau 20 de lei pentru maşini de spălat rufe şi vase, uscătoare de haine, aparate de aer condiţionat întregi şi complete. Pentru orice alt aparat electric predat, fiecare deponent va participa la o tombolă, la care premiul cel mare este o bicicletă. Extragerea câştigătorului va avea lor pe 29 martie, de la ora 20, la punctul amenajat pe bulevardul Ştefan cel Mare.

Comentarii